GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Posljednji je vikend Riječnog kina - večeras na Foginovom u 21h film "Za ona dobra stara vremena"

Posljednji je vikend Riječnog kina - večeras na Foginovom u 21h
film

Posljednji je vikend Riječnog kina uz Karlovačko, a večeras je u Karlovcu na rasporedu posljednja "riječna" projekcija (ostaje još sutrašnja na Petrovoj gori).

U 21 sat karlovačke filmoljupce očekuje film "Za ona dobra stara vremena", koji jasno progovara o problemima unutar hrvatskog društva. U filmu pratimo Hrvoja i Bornu, dvojicu prijatelja iz zagrebačkog kvarta koji vrlo brzo shvaćaju kako se nalaze u zemlji gdje će im biti teško uspjeti. Pojavljuju se pitanja otići ili ostati i kako zadržati prijateljstvo uz sve dileme koje dolaze tijekom života. Kritičari i publika su s nestrpljenjem očekivali film, a tematika je obrađena vrlo realno i teško će biti ne povezati situaciju s današnjicom, iako je film "službeno" smješten u 2002. godinu.

Razlog više za pogledati film jest i činjenica da ulogu jednog od dvojice glavnih likova tumači Karlovčanin Karlo Mrkša, kojega će biti veliko zadovoljstvo gledati na velikom platnu uz velikana Ivu Gregurevića, kojemu je ovo jedna od posljednjih uloga. Uz njih glume i Marko Petrić, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosan, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar, pod redateljskom palicom Eduarda Galića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!