GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U petak nova kazališna premijera u Zorin domu - "U potrazi za slovom R" po nagrađenom tekstu Petre Cicvarić

U petak nova kazališna premijera u Zorin domu -
foto: Igor Čepurkovski / Zorin dom

U petak u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom na rasporedu je nova premijera, ovog puta namijenjena najmlađima. Riječ je o lutkarskoj predstavi "U potrazi za slovom R" nastaloj na osnovu teksta Petre Cicvarić, koji je dobio treću nagradu na natječaju novih suvremenih tekstova za Kazalište za djecu i mlade "Mali Marulić", koji raspisuje Gradsko kazalište lutaka u Splitu.

Priča je, kako Petra Cicvarić ističe, nastala dok je očekivala svoju prinovu, a govori o djevojčici Dori koja treba uskoro krenuti u školu, a ne zna izgovoriti slovo "r". Djevojčica kreće u potragu za slovom "r", a što se sve na tom putu zbiva pogledajte, dakako, u predstavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Redatelj predstave je Peđa Gvozdić, a u njoj glume Petra Cicvarić, Sara Ipša, Vanja Gvozdić i Filip Eldan. Scenografija je djelo Irene Kraljić, kostimografija Morane Petrovića, a glazba Damira Šimunovića.

Svi oni koji propuste premijeru, moći će predstavu vidjeti već u subotu i nedjelju u okviru programa "Vikend matineje", oba dana s početkom u 11 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!