GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

"Naša stvar" u petak u Zorin domu - duhovita, ali i bolna predstava o emigraciji mladih Hrvata

U Gradskome kazalištu Zorin dom u petak 10. studenog, s početkom u 20 sati, bit će odigrana predstava "Naša stvar", plesne umjetnice Ivane Kalc i glumca Jerka Marčića. Riječ je duhovitom, ali i bolno aktualnome plesno-glumačkom duetu koji, među ostalim, govori o aktualnom problemu emigracije.

Predstava zahvaća situaciju bračnog para u trenutku njihove odluke da napuste svoj dotadašnji život. Njihova su pitanja svakodnevna i razumljiva, te se protežu i na sve prisutniji trend mladih Hrvata koji, maštajući o odlasku, tragaju za prosperitetom, u financijskome i moralnom smislu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Većina mojih predstava proizlazi iz bavljenja određenom formom iz koje onda proizlazi nekakav narativ. Tako smo u ovoj predstavi krenuli od uvjerljivosti u kazališnoj izvedbi, te od samih gesti koje su onda sa sobom donijele ove konotacije, kazala je Ivana Kalc. "Naša stvar" priziva teatar apsurda i poetiku animiranog filma, dodaje kritika, opisujući predstavu kao komunikativnu, duhovitu i pitku te zanimljivu u kombiniranju glumačkog i plesnog iskustva.

"Naša stvar" u Karlovac stiže kroz suradnju Zorin doma s Plesnom mrežom Hrvatska, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje, u suradnji s odabranim partnerima. Predstava je nastala u produkciji riječke neovisne umjetničke organizacije Kabinet.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!