GRAD KARLOVAC

ZA BOLJI GRAD

Ovogodišnji KAkvart "težak" je 93 tisuće eura! Heineken podupire projekte u karlovačkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima

Ovogodišnji KAkvart
Grad Karlovac

Jedinstven projekt u Hrvatskoj, KAkvart, osmu godinu za redom poduprijet će realizaciju projekata u karlovačkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, ovaj put njih 15, s gotovo 93.000 eura.

Jedanaest komunalnih i četiri društvena projekta odobreni su na javnom natječaju, a bit će sufinancirani sredstvima iz gradskog proračuna, u partnerstvu s Heinekenom Hrvatska kroz brend Karlovačko.

Na natječaj za 2023.godinu, po riječima Dijane Kujinek, pročelnice Ureda gradonačelnika, bio je prijavljen 21 projekt, a odabrano je 15 koji se sufinanciraju s ukupno 700 tisuća kuna, odnosno, 92.905 eura.

- Bit će sportskih i zabavnih događanja, kulturno umjetničkih programa, ali isto tako radit će se nova dječja igrališta, postavljati klupe, uređivati mjesta za druženje. Uređivat će se i poljski putevi, a nastavit će se i svjetlosno označavanje pješačkih prijelaza. Ako se osvrnemo na 2022. godinu, realizirano je 13 projekata  za što je kroz KAkvart izdvojeno  667.000 kuna, dok je ukupna vrijednost realiziranih projekata 915.488 kuna - uz sredstva KAkvarta, ubrojene su donacije u robi, uslugama, novcu, te volonterski rad, izjavila je pročelnica Dijana Kujinek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novost u odnosu na sve dosadašnje natječaje je činjenica da je natječaj za ovu godinu bio raspisan krajem prošle godine, kako bi izabrani projekti, odnosno, njihovo financiranje bilo uvršteno u proračun za 2023. godinu i kako bi mogli započeti realizaciju odmah po donošenju Proračuna.

- Takvu praksu ćemo nastaviti i ove godine da bi svi imali dovoljno vremena realizirati svoje projekte, kaže Kujinek.

Svi ovi projekti, sasvim je sigurno, doprinjet će poboljšanju kvalitete života u različitim dijelovima Karlovca, što je i svrha KAkvarta od njegova početka.

- Već sedmu sezonu zaredom Karlovačko je dio ovog jedinstvenog projekta. Glavni smo partner Gradu Karlovcu, ali i brojnim vrijednim volonterima jer svi želimo isto – da život u našem gradu, "među svojima", bude ljepši, ugodniji, održiviji. Uvjerena sam da ćemo i kroz projekte odabrane za realizaciju u 2023. godini doprinijeti kvalitetnijem životu u našim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, poručila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova Heinekena Hrvatska. 

Među mjesnim odborima i gradskim četvrtima čiji su projekti dobili sredstva iz KAkvarta je i MO Rečica, kojem je odobren projekt obilježavanja 100 godina KUD-a Rečica i 70 godina DVD-a Dolnja Rečica.

- I društveni projekti, kojima je cilj očuvanje tradicije, kulture i običaja, kao i komunalni projekti koji doprinose daljnjem razvoju lokalne zajednice dokazuju da je KAkvart izvrstan projekt. Građani kroz njega sami oblikuju društvenu i komunalnu svakodnevnicu u svojim mjesnim odborima i gradskim četvrtima jer sami najbolje znaju što im je potrebno, a posebnu vrijednost cijelom projektu daje njihov volonterski rad. Partner Grada, Heineken Hrvatska odnosno Karlovačko, podupirući KAkvart pokazuje svoju iznimnu društvenu odgovornost, naglasila je Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika Karlovca.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!