IZBORI 2020.

ODJECI SUČELJAVANJA

VIDEO: Scene koje su se urezale u pamćenje: Potraga za papirima i napuhani balon

VIDEO: Scene koje su se urezale u pamćenje: Potraga za papirima i napuhani balon
RTL

Prvo sučeljavanje dvojice najizglednijih kandidata za sljedećeg premijera, Andreja Plenkovića i Davora Bernardića podiglo je popriličnu prašinu.

"Sučeljavanje je počelo oštro, s dobro isplaniranim i uvježbanim napadom Davora Bernardića, ali i jednako tako dobro pripremljenom obranom Andreja Plenkovića oko odlaska u samoizolaciju zbog kontakta sa zaraženima, čime je Plenković tu temu skinuo s dnevnog reda kampanje", smatra RTL-ov politički analitičar Krešimir Macan.

"Obojica odlično pripremljena, generalno Bernardićeva je priprema bolja, trebala mu je. Plenković je možda imao malo preležeran pristup pa je išao rutinski odgovarati."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Papiri će obilježiti sučeljavanje, kaže Macan. "Svi ćemo se sjećati toga "Izgubili ste taj papir?", "Da, jesam", možda najbolji citat, za četiri godine ćemo se možda sjećati samo tog papira.

"Bili su dosta nedisciplinirani, ali prvi smo put imali priliku vidjeti i jednog i drugog. Od Bernardića smo imali manja očekivanja pa je bolje prošao, a Plenković je bio standardan. Mogao ga je bolje zasjeniti", rekao je Macan.

"Bernardić nije izgubio i to se može smatrati uspjehom", smatra, pak, Žarko Puhovski. "Obojica su sabotirali vlastite šanse", kaže Puhovski. "Bernardić prčkanjem po papirima, a Plenković doista neukusnom bahatošću. S druge strane, Plenković bolje poznaje materiju, a Bernardić je djelovao svježije, ali i pod većim pritiskom."

"Može se reći da je bilo bolje za Bernardića, ali je najvažnije da se pokazalo da njih dvojica mogu ravnopravno raspravljati bez obzira na animozitete, ali nisu prelazili granice", zaključio je.

"Ostat će mi u sjećanju to što se Bernardić zaletio da ga nazove napuhanim balonom, a onda se nije usudio reći da taj balon treba probušiti, što bi bilo logično. Ostat će mi u sjećanju i to što Plenković nije poentirao na tome što je Bernardić govorio o Ministarstvu pravosuđa i uprave, što zbog trodiobe vlasti to od 1996. godine smatramo nemogućim. Plenković je bio i šokiran što je dva puta spomenuta Jadranka Kosor."

"S druge strane je zaprepašćujuće da je Bernardić propustio da kaže da u tri od četiri ispitivanja javnog mnijenja vodi, već se ponašao kao izazivač, iako se mogao ponašati kao netko tko je u prednosti", zaključio je Puhovski.

Izdvojeno


Reci što misliš!