KAŠ

Mladi hrvatski rukometaši uvjerljivo prvi u skupini na Svjetskom prvenstvu, odlična i dvojica Karlovčana

Mladi hrvatski rukometaši uvjerljivo prvi u skupini na Svjetskom
prvenstvu, odlična i dvojica Karlovčana

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija uvjerljivo je osvojila prvo mjesto u skupini prvog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva koje se održava u glavnom gradu Sjeverne Makedonije Skoplju. U postavi su, podsjetimo, i dvojica mladih Karlovčana, Juro Čakarić koji i u narednoj sezoni ostaje član HRK Karlovca te Ivan Rukavina koji će karijeru nastaviti u premijerligašu iz Sesveta. U reprezentaciji je i kao trener vratara Čakovčanin Sanimir Radek, koji je dugi niz godina branio u Karlovcu.

Obojica su pružili bitan doprinos uspjesima Hrvatske u prvom krugu - Čakarić je najčešće i startao kao prvotimac, a Rukavina je dobivao dosta prigoda i dobro ih koristio, pogotovo u posljednjem ogledu protiv Španjolaca u kojem je bio i junak susreta i hrvatske pobjede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mlada hrvatska reprezentacija redom je svladala Norvešku 32:22 (Čakarić 2, Rukavina 1), Čile 43:21 (Čakarić 1, Rukavina 2), Saudijsku Arabiju 36:17 (Čakarić 3, Rukavina 2), Sloveniju 31:21 (Čakarić 3, Rukavina 1) te u izravnom ogledu za prvo mjesto u skupini Španjolsku sa 26:22 (Rukavina 5).

Nakon dana stanke SP se sutra nastavlja utakmicama osmine finala. Prvi suparnik Hrvatskoj na putu za borbe za odličja bit će Mađarska, a u četvrtfinalu nas (dakako, u slučaju pobjede nad Mađarima) očekuje bolji iz ogleda Njemačka-Argentina.

KAŠonline


Reci što misliš!