SPORT

ZANIMLJIVA GODINA

Sport u 2022.: Svjetski automobilistički i atletski spektakli, kvalifikacije mladih nogometaša, međunarodni kickboxing i futsal...

Sport u 2022.: Svjetski automobilistički i atletski spektakli, kvalifikacije mladih nogometaša, međunarodni kickboxing i futsal...

I ove godine u Karlovcu i županiji održat će se nekoliko atraktivnih međunarodnih sportskih događaja. Prvi na redu već je u drugom mjesecu, odnosno od 11. do 13. veljače, kada će se u Karlovcu održati Europski kup u kickboxingu Karlovac Open. Iako službeno europskog karaktera, kup je otvoren i za natjecatelje s drugih kontinenata, koji su, pogotovo prije pandemije, redovito dolazili na ovo veliko natjecanje pa vjerujemo da će i ove godine odaziv biti odličan, ne naškodi li širenje omikrona ovom skorašnjem natjecanju.

U ožujku će Karlovac biti domaćin još jednog zanimljivog nogometnog natjecanja za mlade, i to samo jednog u nizu ove godine. Naime, od 23. do 29. ožujka na Čavlekovom stadionu igrat će se utakmice Elitne runde za plasman na Europsko prvenstvo mladih reprezentacija (do 19 godina), u kojoj uz Hrvatsku igraju Island, Rumunjska i Gruzija. Vizu za završnicu osam najboljih reprezentacija izborit će samo pobjednik skupine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz NSKŽ najavljuju da je to samo jedna u nizu međunarodnih akcija u Karlovcu ove godine, naš grad bit će opet domaćin i kampa najmlađih reprezentacija (U15), a bit će i međunarodnih futsal ogleda, no konkretni datumi i natjecanja još nisu definirani.

Jedan od dva svakako najveća svjetska događaja u gradu ove godine očekuje nas od 21. do 24. travnja kada će Hrvatska ponovno biti domaćin jedne od etapa World Rally Championshipa. Kako sada stvari stoje najavljene su gotovo identične rute kao i prošle godine, što znači da će se rally opet voziti i po cestama karlovačkog, dugoreškog i ozaljskog područja.

Drugi događaj na najvišoj svjetskoj razini očekuje nas u lipnju, točnije 10. lipnja kada se održava novo izdanje "Karlovačkog cenera", međunarodne atletske utrke na 10 kilometara, koja je i ove godine u službenom kalendaru svjetske atletske federacije World Athletics i nosi oznaku "Bronze label race". Ove godine popularni "Cener" imat će i dodatnu zanimljivost, jer će se računati i kao Balkansko prvenstvo pa se očekuje i velik broj natjecatelja iz svih zemalja Balkana.

Kada je atletika u pitanju vrijedi spomenuti da će Karlovac nakon sjajnog izdanja prošle godine i u 2022. biti domaćin najvećem hrvatskom natjecanju - seniorskom prvenstvu Hrvatske, koje se održava 25. i 26. lipnja. U rujnu će se održati i tradicionalni međunarodni atletski miting, a u Karlovcu će se za naslov prvaka države boriti i mlađi juniori i juniorke.

Napokon, u tekstu o međunarodnom sportu i Karlovcu moramo spomenuti i bejzbolaše, iako u samom gradu neće ove godine biti međunarodnih natjecanja. No, kao prvak države i prošlogodišnji osvajač europskog Federations Cupa, karlovačka Olimpija ove godine će igrati u Kupu CEB, najvjerojatnije u francuskom Rouenu, od 7. do 11. lipnja.

Izdvojeno


Reci što misliš!