SPORT

SPORTSKI NOVINARI

Prvi Sunset Sports Media Festival u Zadru, nazočni i članovi Izvršnog odbora HZSN

Prvi Sunset Sports Media Festival u Zadru, nazočni i članovi Izvršnog odbora HZSN

Do 11. lipnja Zadar je formalno domaćin Sunset Sports Media Festivala, projekta koji postavlja nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja. Riječ je o spoju globalne sportske i medijske industrije koji okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta.

Ministarstvo turizma i sporta daje snažnu podršku u organizaciji ovoga događaja, ali i svih drugih događanja koja za cilj imaju promociju sporta i turizma u RH. Na službenom otvorenju sve sudionike i goste pozdravio je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

IZVRŠNI ODBOR HZSN NA MEDIA FESTIVALU

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nazočan je bio i Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN): Vinko Knežević, Stjepan Balog, Ivana Lukačić, Zlatko Karlo, Robertino Šalinović i Ante Župan s predsjednikom Jurom Ozmecom i glavnim tajnikom Marijanom Bakićem. U Zadarskoj županiji primio ih je župan zadarski Božidar Longin kojom prigodom mu je uručena i plaketa HZSN, a poslije je održana i redovita sjednicu   Izvršnog odbora HZSN-a. Sjednici su nazočili još i predsjednik Sekcije HZSN Zadar Željko Kapelari i član Branko Tabak. Sastanku s novinarima nazočili su i županovi suradnici: Ivan Šimunić, pročelnik za kulturu, obrazovanje i šport i Ante Sjauš, pročelnik za gospodarstvo i turizam.

POZNATI NA OKUPU

Prvi Sunset Sports Media Festivala je na jednom mjestu okupio neke od najvećih svjetskih i domaćih sportskih, medijskih i marketinških profesionalaca.

Diletta Leotta, talijanska radijska i TV voditeljica, zaštitno je lice multimedijalne platforme i streaming servisa DAZN, zadnjih se godina prometnula u jedno od najprepoznatljivijih lica na europskoj nogometnoj sceni. Peter Schmeichel, jedan od najvećih golmana koje je nogometni svijet ikada imao, ima impresivan popis trofeja koji uključuje tri Nagrade za najboljeg vratara svijeta, zlatnu medalju s Danskom na Euro 1992. godine i prestižnu trostruku krunu s Manchester Unitedom 1999. godine, a trenutačno uživa u svojoj ulozi Global Ambassador za Manchester United te radi kao TV analitičar na CBS Sports. Julian Edelman, bivši hvatač američkog nogometa koji je igrao u NFL-u 12 sezona za New England Patriotse, trostruki je Super Bowl prvak koji je osvojio Super Bowl MVP počast u 2019. godini, a nakon završene igračke karijere, suosnivač je Coast Productions i trenutno radi kao TV analitičar ekipe "Inside the NFL" na CBS/Paramount+. Ray Lewis, smatra se jednim od najboljih obrambenih igrača u NFL povijesti, dvostruki je osvajač Super Bowla i Super Bowl MVP koji je cijelu svoju 17-godišnju karijeru proveo igrajući linebacker za Baltimore Ravens. Nakon završetka karijere, primljen je u Kuću slavnih profesionalnog nogometa 2018. godine, a trenutno glumi u CBS-ovoj novoj top trending emisiji "Izvan ruba"

Osim njih, na predavanjima u zadarskom Arsenalu sudjelovat će i Pete Radovich, kreativni direktor CBS Sports od rujna 2009, koji je u međuvremenu postao viši kreativni direktor i potpredsjednik produkcije. 41-struki je dobitnik nagrade Emmy u 17 različitih kategorija, a također je i producent-koordinator za "Inside the NFL" na Paramount+ i producent za CBS-ovo izvještavanje o NFL-u, NCAA prvenstvu, te naši Dino Rađa i Zoran Primorac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!