SPORT

NOVI BODOVI

Teška, ali zaslužena pobjeda - rukometaši Karlovca i dalje neporaženi, no čvrsti Ardiaei zadao im je večeras puno muke

Teška, ali zaslužena pobjeda - rukometaši Karlovca i dalje neporaženi, no čvrsti Ardiaei zadao im je večeras puno muke

Karlovački rukometaši i nakon sedam su kola neporaženi, štoviše nisu izgubili niti boda i na čelu su Prve lige Jug. To je glavna vijest s domaće utakmice protiv vrlo neugodne momčadi Ardiaeia iz Župe Dubrovačke, koja je na neki način posve preuzela primat u dubrovačkom rukometu nakon raspada dojučerašnjeg premijerligaša Dubrovnika.

No, danas su se za razliku od prvih šest kola naši rukometaši morali propisno namučiti da slome borbene, tvrde i žilave goste, što je i veliko upozorenje pred ono što slijedi, a to su brojna teška gostovanja na vrućim domaćinskim parketima diljem srednje i južne Dalmacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dakako, priznanje za borbenost treba odati i domaćima, koji su davali sve od sebe da slome otpor gostiju, ali to im je na kraju uspjelo tek u konačnom (naravno i najvažnijem) zbiru. Polovicom prvog dijela malo su se odvojili Karlovčani na 8:5, no ubrzo je 10:10, a potom dva puta i gosti dolaze u prednost. Na poluvremenu je 14:14, a i nastavak protječe u sličnom ritmu i raspletu - opet se na polovici malo odvajaju domaći, sad je 23:20, no gost odmah dolazi na 23:22. Ipak, sama završnica pripada karlovačkim rukometašima, iako se Ardiaei ne predaje do samog kraja, ali slave ipak domaći s teških, ali ipak zasluženih 28:26.

Rukometaši Karlovca, jasno, i dalje su na čelu s maksimalnih 14 bodova. No, vjerojatno će im Rovinj i dalje ostati "za vratom" s tek dva boda manje, jer u kasnijem terminu Rovinjani dočekuju slabašnu pulsku Arenu i teško je očekivati da neće doći do nove pobjede. U sljedećem kolu, pak, naše rukometaše očekuje neugodno gostovanje u Zadru.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!