SPORT

DOBRA PROVJERA

Austrijski Diving Ducks pobjednici Memorijalnog turnira "Dragutin Gales" , karlovački bejzbolaši drugi

Austrijski Diving Ducks pobjednici Memorijalnog turnira

Austrijska momčad Diving Ducks iz Wiener Neustadta pobjednik je tradicionalnog Memorijalnog turnira "Dragutin Gales" koji je i ove godine označio početak baseball sezone u Hrvatskoj. 

Kiša je poprilično utjecala na turnir koji je zamišljen po sistemu dvostruke eliminacije, što bi ekipama donijelo više utakmica, ali kako je veći dio subote bio kišan jedva su se kompletirale dvije utakmice pa je odlučeno da se one računaju kao klasično polufnale, a u nedjelju se tako igralo za treće i za prvo mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U polufinalnim ogledima, prvo je karlovačka Olimpija u reprizi prošlogodišnjeg finala prvenstva Hrvatske sa 13:9 svladala Zagreb, dok su Diving Ducksi uvjerljivo sa 10:1 bili bolji od varaždinske Vindije.

U finalu turnira Karlovčani su odlično počeli, vodili 4:0 nakon dvije izmjene, no Austrijanci su ubrzo prihvatili priključak i susret je bio neizvjestan sve do pretposljednje izmjene kada su gosti od 9:8 odjurili na 14:8 i domaći su u svom posljednjem napadu uspjeli tek ublažiti poraz na konačnih 14:10. Treće mjesto pripalo je Vindiji koja je ujutro svladala Zagreb sa 6:3.

Prvenstvo Hrvatske počinje narednog vikenda, a karlovački bejzbolaši u subotu igraju dvostruki meč protiv gosta u ovogodišnjem prvenstvu - slovenske ekipe Lisjaki iz Kranja. Naime, Slovenci će ove godine igrati državno prvenstvo kao gost i to u punom obimu osim što, naravno, neće moći ponijeti titulu službenog prvaka Hrvatske. Na zamolbu gostiju neće se igrati u subotu i nedjelju, već su obje utakmice na rasporedu u subotu - prva u 12 sati, a druga pola sata nakon završetka prve.

Izdvojeno


Reci što misliš!