SPORT

NOGOMETNI VIKEND

Važna pobjeda Ilovca na gostovanju, Dugorešani zaustavili lidera 1. ŽNL, kod drugoligaša Dobra i Krnjak sigurni

Važna pobjeda Ilovca na gostovanju, Dugorešani zaustavili lidera 1. ŽNL, kod drugoligaša Dobra i Krnjak sigurni

Nogometaši Ilovca ubilježili su vrlo važnu pobjedu u 18. kolu 4. NL Središte A. Na gostovanju u Zlatar Bistrici, kod posljedneplasirane Ivančice, slavili su sa 1:0 i tako došli do prve ovosezonske pobjede u gostima, iznimno važne jer njom su dodatno pobjegli od samog dna i trenutno zauzimaju 11. mjesto. Za pobjedu kod Ivančice najzaslužniji je Gabriel Stepinac koji je u 80. minuti postigao jedini pogodak.

U sljedećem kolu "kanarinci" na svom terenu dočekuju trećeplasirani Golubovec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 16. kolu 1. ŽNL dodatno se zakomplicirala situacija na vrhu, jer je vodeći Vojnić 95 poražen u Dugoj Resi. Croatia 78 iz Žakanja tako mu se približila na samo bod, a ima i utakmicu manje. Nadomak vodećem dvojcu je i Ogulin, a nisu daleko ni Dugorešani i Ozljani.

Rezultati: Duga Resa 1929 - Vojnić 95 2:1, Croatia 78 - Vatrogasac 2:1, Ogulin - Mladost 4:0, Slunj - Zrinski Ozalj 0:0, Barilović - Draganić 3:1. Slobodna je bila Dobra iz Svetog Petra.
Na ljestvici vodi Vojnić sa 35 bodova, ispred Croatije koja ima 34 i utakmicu manje. Ogulinci imaju 32, Dugorešani 29, a Ozljani 26 s utakmicom manje. Na začelju je Dobra sa 4 boda.

(foto: Goran Erdeljac, s utakmice Mrežnica - Petrova Gora)

Jedna Dobra je fenjeraš, a druga je lider. Novigrađani su u prvom proljetnom kolu 2. ŽNL nastavili u dobrom ritmu, a isto vrijedi i za drugoplasirani Krnjak. Na začelju vrijedi spomenuti da su Tuškani sezonu i pol nakon osnivanja po prvi puta ostali neporaženi na svom terenu (imaju jednu gostujuću pobjedu). 

Rezultati: Kupa - Dobra 1:4, Krnjak - Oštarije 4:2, Tuškani - Plaški 2:2, Mrežnica - Petrova gora 2:2, Josipdol - Vrlovka 4:1, Frankopan - Cetingrad 2:3.
Na ljestvici vodi Dobra sa 33 boda, ispred Krnjaka koji ima 27, dok su na začelju Tuškani sa 4 boda.

Spomenimo i da je podjelom nagrada najmlađoj dobnoj skupini, "minićima", i službeno završila Zimska malonogometna liga mladeži NSKŽ. U natjecanju najmlađih sudjelovalo je devet momčadi iz sedam klubova NSKŽ, a nastupili su Karlovac 1919, Duga Resa 1929, Zrinski-Ozalj, Ilovac, Ogulin, Mostanje i Mladost Okić Klinča Sela sa ukupno 130 aktivnih nogometaša-predškolaca, od kojih su većini ovo bili prvi nogometni koraci te prvi susret sa odigravanjem nogometnih utakmica uopće.

Kod "minića" se rezultati nisu računali, igralo se prema posebno prilagođenim pravilima, bez rezultata i strijelaca, s ciljem upoznavanja i uvođenja najmlađih u osnove nogometa i sporta.

Posebne nagrade uručene su Dugorešanima kao najmlađima i Ogulincima kao najudaljenijoj ekipi koja je redovito dolazila na ova sportska druženja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!