SPORT

LIJEP USPJEH

Jakov Božić sjajan treći na jednom od najvećih i najjačih svjetskih turnira u mačevanju za mlađe uzraste

Jakov Božić sjajan treći na jednom od najvećih i najjačih svjetskih turnira u mačevanju za mlađe uzraste

Član Mačevalačkog kluba Karlovac Jakov Božić osvojio je brončano odličje na 46. međunarodnom turniru Challenge Wratislavia u Poljskoj, jednom od najvećih svjetskih turnira u mačevanju za mlađe uzraste. 

Božić je u floretu za dječake do 15 godina starosti, u konkurenciji od 172 borca iz 22 država postigao zaista sjajan uspjeh osvajanjem bronce do koje je stigao omjerom pobjeda i poraza 9-3.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U skupini je talentirani Karlovčanin svladao Poljake Mackalu i Knaflewskog, Francuza Chkouropadskog i Nijemca Waldschlagera, dok je poražen od Nizozemca Maracza i Britanca Lija. U eliminacijskom natjecanju prvo je u pretkolu svladao Gruzijca Iosebadzea 15-5, a zatim prvog nositelja, Poljaka Moceka nakon velike borbe sa 15-14. U šesnaestini finala sa 15-4 bio je bolji od još jednog Poljaka Galeziewskog, u osmini finala sa 15-9 svladao je Nijemca Tima, a potom i osigurao medalju nakon četvrtfinalne pobjede 15-12 protiv Rumunja Feya. U polufinalu je ipak uspješniji bio Amerikanac Cortright, no nesumnjivo je riječ o zaista izvanrednom uspjehu.

U floretu je dobar bio i Mislav Ostarčević u kategoriji do 11 godina - prošao je skupini s pet pobjeda i jednim porazom, a u eliminacijskom dijelu svladao i borca iz Turske pa u šesnaestini finala izgubio od Mađara 10-7. U istoj kategoriji vrlo solidan je bio i Lovro Oniško kojem je ovo bio prvi nastup na međunarodnom turniru - s omjerom pobjeda i poraza 3-3 uspio je proći skupini, a potom je zaustavljen u prvoj eliminacijskoj borbi.

U disciplini mač skupine su također prošli Jakov Božić, Mislav Ostarčević i Lovro Oniško, ali i Leonard Baršić-Ilić. Božić je potom prošao i jedno eliminacijsko kolo, a u drugom tijesno izgubio 15-14, dok su ostali karlovački borci poraženi u prvoj borbi. 

David Kruhek ovog puta nije uspio proći skupinu. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!