SPORT

NAJSLAĐI PORAZ

Drama pa oduševljenje! Karlovačke odbojkašice izgubile od Osijeka pa u "zlatnom setu" izborile polufinale PH!

Drama pa oduševljenje! Karlovačke odbojkašice izgubile od Osijeka pa u

U polufinalu će naše djevojke igrati protiv zagrebačke Mladosti.

Karlovačke odbojkašice u polufinalu su prvenstva Hrvatske u odbojci, odnosno doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske! 

Možda je većina navijača i simpatizera kluba to i očekivala nakon dvije uzastopne pobjede 3:0 u Osijeku, prvo u posljednjem kolu Superlige, a onda i u prvom ogledu četvrtfinala, no došle su naše djevojke do velikog slavlja tek nakon velike muke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iznimno dramatičan prvi set nakon velike borbe završio je pobjedom Osječanki 28:26, a u drugom setu Karlovčanki kao da nije ni bilo na parketu - 25:14 za gošće i dosta razloga za zabrinutost. Razmišljali smo tada je li uopće pametno truditi se vratiti u meč, izmoriti se i onda, možda, svejedno izgubiti - ili odigrati laganije treći set i sačuvati i snagu i koncentraciju za presudni "zlatni set". Dakako, kod trenera Zeca i djevojaka nema kalkulacija, igralo se maksimalno i treći set dobija Kelteks sa 25:21, nažalost u četvrtom, opet u neizvjesnoj završnici, Osječanke slave sa 25:23.

Moglo se pretpostaviti da će nakon ukupne pobjede 3:1 i rješavanja dva neizvjesna seta u svoju korist gošće imati svojevrsnu psihološku prednost, no na parketu je situacija bila potpuno suprotna. Gošće kao da su se "ispuhale", Karlovčanke kao da su se tek tada u potpunosti "probudile" i zlatni set koji je odlučivao o prolasku u polufinalu dobile su uvjerljivo i brzo sa 15:8. Veliko slavlje na parketu, veliko slavlje na tribinama i već sada se može zaključiti - još jedna sjajna superligaška sezona.

Suparnice u polufinalu su igračice zagrebačke Mladosti, oduvijek "crna mačka" našim djevojkama. No, sada više nikakvog imperativa nema što je sjajna prilika da i protiv "mladostašica" daju svoj maksimum i, možda, zakompliciraju polufinalnu seriju.

Igra se također na dvije pobjede, ali ovog puta bez zlatnog seta. Već u srijedu na rasporedu je prvi ogled u Zagrebu, u subotu revanš u Karlovcu, a ako bude 1-1 igra se i treća utakmica, ponovno u Zagrebu, 17. travnja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!