SPORT

VESLANJE

Ema Hodak brončana na Croatia Openu, Ravnjak srebrni s Madunićem, Jarnjević i Jakšić u A finalu juniorskog skifa

Ema Hodak brončana na Croatia Openu, Ravnjak srebrni s Madunićem, Jarnjević i Jakšić u A finalu juniorskog skifa

Posebno treba istaknuti disciplinu skifa za juniore A, najmasovniju na natjecanju u kojoj su u konkurenciji čak 58 veslača A finale izborila dvojica Karlovčana!

Dva klasična odličja u punoj konkurenciji te još tri u natjecanju mlađih veslača po skupinama osvojili su karlovački veslači i veslačice na izuzetno jakom Croatia Openu, jednoj od najvećih međunarodnih regata u Europi.

U izuzetno brojnoj konkurenciji, brončano odličje u skifu za juniorke B osvojila je Ema Hodak iz VK Korana u konkurenciji čak 44 veslačice. Ema je u eliminacijama bila i najbrža, no u finalu je završila treća, iza Slovenke i Austrijanke pa je i najbolja od hrvatskih veslačica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjajan rezultat ostvarili su i Šime Ravnjak iz Korane i Gabrijel Madunić iz Zagreba, koji su osvojili srebro u utrci juniorskih dvojaca na pariće u konkurenciji 41 posade, zaostavši samo za turskim dvojcem.

Posebno treba istaknuti disciplinu skifa za juniore A, najmasovniju na natjecanju u kojoj su u konkurenciji čak 58 veslača A finale izborila dvojica Karlovčana! Tin Jarnjević iz VK Karlovca bio je četvrti, a Josip Jakšić iz VK Korana šesti, pri čemu su time bili i dvojica najboljih od hrvatskih veslača.

U mlađim kategorijama zbog iznimno sadržajnog programa i velikog broja prijavljenih veslača i veslačica veslalo se po skupinama, a po tri prvoplasirane posade u svim skupinama dobijale su medalje. Tako su kadetkinje A VK Karlovca Maja Plavetić i Tania Cindrić osvojile srebro u dvojcu na pariće, a kadeti VK Korane Jan Črne i Maks Findrik broncu u istoj disciplini, dok je Jakov David Vuković bio treći u skupini u kategoriji kadetskih skifova.

Izdvojeno


Reci što misliš!