SPORT

TALENT

Mali karlovački šahist Lukas Stanišić na Svjetskom prvenstvu! Branit će boje Hrvatske u najmlađoj konkurenciji do 8 godina starosti

Mali karlovački šahist Lukas Stanišić na Svjetskom prvenstvu! Branit će boje Hrvatske u najmlađoj konkurenciji do 8 godina starosti

Sjajna vijest stiže iz Karlovačkog šahovskog kluba koji je posljednjih godina nakon podulje stanke počeo ozbiljnije raditi s mladima, a rezultati se - i to kakvi! - već vide. Naime, Lukas Stanišić predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u brzopoteznom i ubrzanom šahu za najmlađe kategorije koje se održava od 25. do 29. travnja u Draču (Albanija), i to u najmlađoj konkurenciji - onoj do 8 godina starosti.

Kako će Hrvatsku na ovom SP predstavljati samo četiri mlada šahista, a u konkurenciji do 8 godina on je jedini - to dovoljno govori o Lukasovom talentu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, o odličnom radu s mladima govori i vijest da su kadeti (do 16 godina) osvojili uvjerljivo prvo mjesto u 2. ligi i plasirali se u prvoligaško društvo! U devet kola ostvarili su osam pobjeda i jedan neriješen rezultat. Karlo Špečić bio je najbolji igrač lige (6 iz 6), a Vilim Kranjčec najbolja treća ploča. Igrali su još Hrvoje Ciboci i Davyd Dryk, te Vito Kukić kao rezerva. 
U trećoj ligi druga ekipa KŠK zauzela je 7. mjesto od 19. ekipa, a Matko Mlinarić bio je najbolji igrač lige (6 iz 6).

Dobru sezonu imaju i seniori koji su ostvarili i petu pobjedu u pet kola IV. lige - s uvjerljivih 5,5:0,5 svladali su ŠK Silent iz Zagreba te dijele prvo mjesto sa ŠK Ericsson. U šestom kolu, posljednjem prije stanke, igraju protiv Prigorja.
 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!