SPORT

DANI TRČANJA

Odlična najava za Cener: Tanzanijac Reynolds i Karlovčanka Hela Rakamarić pobjednici Karlovačke milje - utrke na 1579 metara

Odlična najava za Cener: Tanzanijac Reynolds i Karlovčanka Hela Rakamarić pobjednici Karlovačke milje - utrke na 1579 metara

Mladi Tanzanijac Michael Reynolds i Karlovčanka Hela Rakamarić pobjednici su Karlovačke milje, utrke koja se sa svojih 1579 metara dužine trči u čast godine osnivanja grada Karlovca, ali i služi kao odlična najava za Karlovački Cener, utrku s brončanom oznakom World Athleticsa i jedinom cestovnom utrkom u Hrvatskoj koja je u kalendaru svjetske atletske federacije.

U muškoj konkurenciji odvojio se trojac koji je na kraju i podijelio medalje - Tanzanijac je u cilj utrčao s vremenom 04:56, tri sekunde ispred Zadranina Marka Blaića iz AK Alojzije Stepinac te pet sekundi ispred Josipa Stanečića iz AK Jastreb 99 iz Jastrebarskog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hela Rakamarić, pak, premoćno je pobijedila u ženskoj konkurenciji zauzevši pritom i odlično deveto mjesto ukupno u konkurenciji 127 atletičara i atletičarki (99 atletičara i 28 atletičarki). Sa vremenom 05:32 ostavila je iza sebe za čak minutu i 14 sekundi drugoplasiranu Luciju Benčak, a više od minute i pol trećeplasiranu Petru Lučin, također obje karlovačke trkačice, koje su tako osvojile vrijedno srebro i broncu.

Sada se sve okreće prema Ceneru - sutra u 19:30 kreće Elitna utrka na kojoj je najavljena dosad najjača konkurencija u muškoj utrci pa i utrka ispod 28 minuta, što bi bio rezultat na najvišoj svjetskoj razini. Nakon toga, u 20:30 kreće Glavna utrka koja je otvorena za sve, a na kojoj se očekuje više od 1000 trkača i trkačica.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!