KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Kraljica sportova nikad ne saginje glavu - atletika se vraća kući

7 DANA NA 4 RIJEKE: Kraljica sportova nikad ne saginje glavu -
atletika se vraća kući

Karlovačka športska zajednica proglasila je najuspješnije pojedince i udruge u sportu grada na 4 rijeke za prošlu godinu. Ponovni izbor gimnastičarke Petre Furač za najuspješniju sportašicu grada nikoga nije iznenadio, on je bio očekivan, jer je to potvrda kontinuiteta i višegodišnjeg stručno – trenerskog rada u klubu „Šančićevih sokolaša“.

KRALJICA SPORTOVA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izbor atletičara za najuspješnijeg sportaša, mladog Belčića – Brune, također je neka vrsta kontinuiteta. On je i vjesnik povratka atletike u Karlovac. Otac Saša Belčić proglašen je za trenera godine, dok je najuspješnija sportašica – veteranka Renata Novosel. Tu su i mlade nade AK Karlovca Helena Valentić, Ivan Katić, Franjo Špišić i Lea Novković. Lara Čadonić također, članica AK Ka-tima. Nagrađen je i Željko Poljak, sportski djelatnik iz AK Karlovca. Svi skupa potvrđuju pravilo da kraljica sportova nikad ne saginje glavu. Pogotovo ne pred problemima koji nisu od jučer. Dignuli su se kako Feniks iz pepela. Atletika koja je dosad Karlovcu podarila najviše olimpijaca i svjetskih rekorda na ovogodišnju svečanosti KA-sporta na „bijelom je konju ujahala“ Zorin dom. Zaključismo na kraju da je ovogodišnje proglašenja najboljih u sportu Karlovca za 2018. godinu proteklo u znaku Atletskog kluba Karlovac.

ATLETIKA SE VRAĆA DOMA

Odavno su nogometaši atletičarima uzeli njihovu polovicu atletsko-nogometnog stadiona iz Mekušanskog polja kojega čak prozvaše i Nogometni stadion „Branko Čavlović – Čavlek“. Konačno, dobru vijest za atletiku na početku ove kalendarske godine donijeli su Gradonačelnik i Predsjednik KŠZ obznanivši da je sa Središnjim državnim uredom za šport potpisan je ugovor za kompletnu rekonstrukciju atletske staze i svih borilišta na stadionu s desne obale Korane. Nova atletska staza trebala bi ove godine biti u funkciji. Što će to značiti atletici ponadajmo se da će se prepoznati bi po rezultatima koji slijede.

NEOČEKIVANI LAUREAT

Možda bi ipak najviše trebalo zapljeskati ekipi godine - rukometašicama RK Škola rukometa Karlovac, koje su se za razliku od muške momčadi koja je ispala u niži rang, prošle godine uzdigle u rang više, te su zaslužno ponijele naslov najbolje ekipe grada. Još je važnije od naslova to što su karlovačkom sportu vratile ženski rukomet koji je već bio na „aparatima“.

SIGURNI LAUREATI

Pobjeda bejzbolaša u konkurenciji muških momčadi im nikako nije mogla izmaknuti jer su prošle godine ponijeli trostruku krunu. Zato nikoga i ne čudi. Bejzbol klub Olimpija '83 jedan je od prvih klubova u Hrvatskoj. Prošle godine proslavili su 35. obljetnicu. Rezultati su fascinantni - 37 trofeja, 15 naslova prvaka Hrvatske, a 2006. čak je osvojen i europski kup. Višestruko su birani i za najbolji sportski kolektiv u gradu i županiji. U 35 godina iz Olimpije je izišlo nekoliko, u svjetskim razmjerima, kvalitetnih igrača. Trenutno u europskoj ligi igraju Antonio Horvatić i Kruno Gojković, a 90-ih je zvijezda kluba bio Damir Karin. KA-olimpijci imaju i zavidan pomladak, u maloj ligi gotovo stotinu igrača.

Bejzbolaši su prošle godine obilježili 35 godina djelovanja. Posjedujemo ekskluzivni podatak do kojega smo došli zahvaljujući prijateljima a po kojemu se o bejzbolu u Karlovcu raspravljalo puno ranije ... Neka ova kolumna ostane laureatima sporta i svečanosti njima u čast, a više o počecima bejzbola u Karlovcu čitajte u našoj sljedećoj kolumnu.

KRIVI POTEZ

Jedna od najznačajnijih nagrada koju dodjeljuje krovna sportska asocijacija našeg grada je Nagrada za dugogodišnji rad u sportu ili nagrada za životno djelo. S puno tolerancije i uvažavanja svakoga kandidata članovi Upravnog odbora godinama već donose odluku o dobitnicima te važne nagrade. Upravni odbor je temeljem takvog stava odlučio da ove godine nagradu dodijeli dvojici istaknutih sportaša, trenera i sportskih djelatnika – prof. Miroslavu Kovačeviću i odbojkašu Jovanu Zecu – Hazeu. Prvi se nije pojavio na svečanosti zbog navodne bolesti u križima, a za neočekivani „nestanak“ drugoga s liste nagrađenih saznali smo tek u Zorin domu.

Konstatirajmo da je profesor trebao nekako smoći snage doći po nagradu te tako pokazati poštovanje prema onima koji su ga odabrali i predložili. Nagrada će mu ipak biti dodijeljena, bit će mu poslana poštom. A o bivšem odbojkaškom treneru – No Comment!

Izdvojeno


Reci što misliš!