KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Groznica subotnje večeri - još jedno "biti il' ne biti" za karlovački rukomet

7 DANA NA 4 RIJEKE: Groznica subotnje večeri - još jedno

SAMO POBJEDA IGRA

Karlovačkim rukometašima je u Labinu gdje je domaćin „Mladi Rudar“ ostao i dalje neporažena momčad na domaćem terenu, izmakla pobjeda, pa će Premijer ligu morati “hvatat” u zadnjem, 22. kolu 1. HRL Jug. Na sreću u Karlovcu, u subotu 6. svibnja, u utakmici koja se igra na parketu karlovačkog „Madisona“, s početkom u 18 sati u ŠSD.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije posljednjeg kola Karlovac je vodeći sa 29 bodova koliko ima i drugoplasirani Biograd. No Karlovčani imaju bolji međusobni omjer od Biograđana te bolju gol razliku od +5 (591-519, +72), dok Biograd ima -5 (557-560, -3). Karlovac u dosadašnjih 21 prvenstvenih mečeva ima 13 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 5 poraza, a Biograd 14 pobjeda, 1 neriješen rezultat i 6 poraza. U posljednjem, 22. kolu, Biograd dočekuje trećeplasirani Split koji ima 27 bodova koliko imaju i četvrto-plasirani Labinjani.

Dakle, i jednoj i drugoj momčadi samo pobjeda igra za plasman bez kvalifikacija u Premijer ligu.

To je, naime, dodatni razlog više da sportski Karlovac u subotu (18 sati) pohrli u dvoranu kraj Korane kako bi i s tribine dali podršku karlovačkoj momčadi u njenim nastojanjima i konačnom cilju povratka u Premijer ligu gdje su karlovački rukometaši nastupali kontinuirano 24 godine (jedini uz Zagreb). Unatoč ispadanju iz Premijer lige, za što je ponajmanje bila kriva momčad (o čemu smo nebrojeno puta već pisali), bilo bi sjajno 25. godišnjicu postojanja Hrvatske rukometne lige u samostalnoj Republici Hrvatskoj obilježiti povratkom u elitni razred HR-rukometa. Zbog svega toga za HRK Karlovac je subota "Groznica subotnje večeri" - Hamletova životna dilema "biti il' ne biti" - to je pitanje za karlovački rukomet? Ostati u nižem rangu bez neke značajnije perspektive, ili napredovati u elitni razred hrvatskog rukometa!

REKORD

Iz Radićeve ulice krenula je u ponedjeljak 1. svibnja tradicionalna, 24. po redu karlovačka Prvosvibanjska biciklijada. Po relevantnim procjenama na bicikle je sjelo više od 2.000 Karlovčana i gostiju svih generacija - od seniora koji u nogama imaju puno prvosvibanjskih proslava, do onih najmlađih koji su možda tek i prvi put sjeli na svoje „međunožno guralo“.

Velika ih je fešta čekala na Grdunu. Zasigurno najmasovnija za početak proljeća. Odaziv je fenomenalan. Biciklijada je bila rekordna jer je već pola sata prije kretanja za „Papalinu“ nestalo majica, a do tada ih je bilo podijeljeno dvije tisuće. „Mika“ Badovinac morati će za 25. jubilarnu biciklijadu na godinu dublje posegnuti u džep, sindikalni ili sponzorski, da bi zadovoljio sve one koji biciklističkom majicom žele dokazati da su bili sudionici ove, po mnogočemu, najmasovnije i najbolje organizirane slične biciklijade u Lijepoj Našoj.

BUĐENJE

Odbojkašice Karlovca odigrale su kao prvakinje u Vrbovcu gdje su u posljednjem 22. kolu uknjižile pobjedu i tako potvrdile naslov prvaka 1B lige – skupina Centar. Pulenice trenera Gorana Zeca uglavnom su srednjoškolke i studentice, a iako mlade iza sebe imaju kratko petogodišnje zajedničko igračko iskustvo što im je zasigurno pomoglo u osvajanju naslova. No, ono što je isto tako bitno za istaći je to da je upravo ta ekipa „kriva“ što se Karlovac vratio odbojci i što se iz dana u dan sve veći broj Karlovčana zanima za odbojkaške utakmice. Dakle, imaju podršku što je za mladu i perspektivnu odbojkašku ekipu itekako važno.

Nastupivši u konkurenciji 12 ekipa prikupile su 48 bodova, tri više od konkurentica zagrebačkog Dinama. U kvalifikacijama za Prvu ligu natjecat će se s pobjednicima sve četiri skupine 1B lige te pretposljednje-plasiranom ekipom Prve odbojkaške lige. U tri dana pet ekipa borit će se za samo dva mjesta u prvoligaškom društvu. Uz Karlovac to su pretposljednja ekipa iz Prve lige, velikogorička Azena, te Đakovo, Split i pulski Veli Vrh. Domaćin još nije poznat.

Da se odbojka u Karlovačkoj županiji budi iz višegodišnjeg „zimskog sna“ potvrđuje i uspjeh dugoreškog kluba. Odbojkašice Plavog zmaja su u Bjelovaru, u posljednjem 9. kolu doigravanja za prvaka, pobijedile domaću odbojkašku ekipu i osvojile naslov prvakinja 2. Hrvatske odbojkaške lige Centar te tako potvrdile da su najbolje u ovom rangu natjecanja. Naslov prvakinja osvojile su s 22 boda, pet bodova više od Bjelovara. Sljedeće će sezone nastupati u 1B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi.

Izdvojeno


Reci što misliš!