KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 dana na 4 rijeke: Zamislite, usudio sam se dirnuti u "svetinju"!

7 dana na 4 rijeke: Zamislite, usudio sam se dirnuti u

Samo što je okončana medijska trakavica na relaciji Tončić – KŠZ – Mladost - Cindrić koju je prouzročio intervjua što ga je Marijan Tončić dao za naš portal pod naslovom „U KŠZ se o raspodjeli športskog kolača uglavnom radi po principu tko bliže zdjeli tome i više kolača“, uslijedila je još žešća medijska „paljba“ koju je prouzročilo moje izvješće s Izborne sjednice Skupštini KŠZ jer sam se drznuo dirnuti u „svetinju“. Naime, predsjednika Gradskog vijeća Damira Mandića jako je naljutilo moj tekst pod naslovom „Feitlu novi mandat, predsjednik Gradskog vijeća odlaskom bez pozdrava ‘ponizio’ sportaše i najviše tijelo gradskog sporta“ u kojem sam napisao ono što sam vidio i čuo na sjednici Izborne Skupštine KŠZ - kako je ravnatelj Gimnazije Damir Mandić, u političkoj funkciji predsjednik Gradskog vijeća i Gradskog HDZ-a, otišao sa sjednice a da se nije opravdao prisutnima. Dodavši da je tom gestom svakako ponizio sportaše i najviše tijelo gradskog sporta – Skupštinu KŠZ.

I nije mu to prvi put! Poput pripravnika obilazi sve - od polaganja cijevi po okolnim selima, preko vrtića pa do Skupštine KŠZ-a. Zanima me kad radi kao ravnatelj? I vrapcima na grani je jasno da je Damir Mandić došao na skup sportaša jer je u tijeku izborna kampanja, a i duže vrijeme si već priprema teren za lokalne izbore jer ga stranka namjerava kandidirati za gradonačelnika. Zašto bi uopće dolazio? Da je k sportašima dolazio ranije i češće, da je nešto učinio za karlovački sport što bi se znalo i vidjelo, onda bi još mogli vjerovati da je na Skupštinu došao iskreno kako bi sportašima i sportu poželio sreću i uspjeh. Izdvajanja za sport su mizerna, dvorana na Rakovcu traži hitnu sanaciju, atletsko – nogometni stadion nema atletske staze… Političari Karlovcu odavno već ništa ne pridonose i da nema sportskih entuzijasta i sjajnih sportaša za Karlovac se ne bi čulo. Stoga je obećanja sportašima već uvrh glave. Iluzije su onih koji misle ako Mandić dođe za gradonačelnika da će biti bolje. Damir Jelić kakav god bio znamo da je Karlovčanin, da voli sport i da ga pomaže. Feitl je sportaš od glave do pete. Nažalost sam ne može. Da li se to može reći i za Mandića?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je tekst bio objavljen predsjednik KŠZ Želimir Feitl reagirao je a potom i predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić. Iz Feitlova reagiranja vidljivo je da je ono „iznuđeno“, dok je reagiranje koje potpisuje predsjednik Gradskog vijeća Mandić poslano sa e-mail adrese gradonačelnika Damira Jelića? I jedan i drugi inzistiraju na tome da su u mojem tekstu objavljene netočne informacije pa stoga ponavljam svoj odgovor njima: „…Nitko od 24 prisutna delegata te stručnog osoblja i novinara nisu čuli da se gospodin Mandić ispričao, niti je to netko od službenih osoba objavio. Prema tome ne znam gdje sam to krivo izvijestio javnost…“ Iz svega nažalost mogu zaključiti da Jelić i Mandić dlaku mijenjaju, ali ćud nikada!

Nadalje, citirat ću rečenicu iz jedne od mojih kolumni „…Nadamo se da i ovoga puta to neće biti stranački podobne i poslušne osobe, ili možebitne interesne skupine, jer su karlovačkom sportu više nego ikad potrebni sposobni ljudi i sportski entuzijasti koji su se dokazali u sportu i u životu…“. U prilog toj konstataciji spomenuo bih da je od 10 delegata u Skupštinu Zajednice športova Karlovačke županije izabrana i prva potpredsjednica Predsjedništva gradskog HDZ-a Marija Jelkovac kojoj je baza NK Karlovac 1919?! I neka sad netko kaže da ovo nije klasično strančarenje! Da li se ikad bavila sportom, otkad pripada nogometu…? Jasno je da je ona tu zbog kontrole te da će i predsjednik KŠZ-a koji će, saznajem, biti kandidat i za predsjednika ZŠKŽ (skupština je u ponedjeljak 12. rujna) biti kontroliran od nje jer stranka ni njemu ne vjeruje? Zatim, delegat u ZŠKŽ je i direktor Mladosti Tomislav Polić kojemu je baza KDSR Sport za sve?! Ako skijanje i kombi pripadaju rekreaciji onda mu KDSR može biti baza.

A sad za kraj malo vedrije teme.

KARLOVČANIMA NAGRADA „DRAŽEN PETROVIĆ“

Proglašeni su dobitnici Nagrade „Dražen Petrović“ u 2016. godini. Među dobitnicima je i Hrvatska rukometna reprezentacija (U-18) koja je proglašena najuspješnijom muškom ekipom mlađih dobnih kategorija na temelju srebra osvojenog na kadetskom EP-u održanom u Koprivnici. Za reprezentaciju su nastupili prvotimci HRK Karlovac Mateo Radočaj i Tomislav Špruk. Trener vratara ove reprezentacije je karlovačka rukometna legenda Ivan Pavlaković, a tehniko reprezentacije Stipe Smojver. Dobitnicima će se Nagrada „Dražen Petrović“ uručiti 10. rujna na proslavi 25. godišnjice osnutka HOO-a u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a među uručiteljima će biti i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

MATKO ŽIVČIĆ NA VRHU SVIJETA

U Dublinu (Irska) od 28.8. do 4.9. 2016. godine održano je Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore u kickboxingu. Karlovčanin Matko živčić je nastupio u kategoriji juniora (disciplini kick light +94 kg). U finalu ga je dočekao Panek Adam iz Češke kojega je karlovački kikboksač pobijedio i tako postao novi svjetski prvak u svojoj kategoriji. Imao je nastup i u disciplini (light contact +94 kg) gdje je finalu svladao Nijemca Christiana Muellera. Živčić je jedini član Hrvatske kickboxing reprezentacije koji je osvojio dvije zlatne medalje na ovom SP-u.

ŠKOLA TRČANJA I NORDIJSKOG HODANJ

Krenula je Školu trčanja i nordijskog hodanja “RaN 047”, što je skraćenica od Run and Nordic. Škola RaN 047 projekt  je Udruge Dodir prirode, čiji su osnivači dijelom upravo voditelji – treneri prve Škole trčanja u Karlovcu, ali i novi članovi uključeni u projekt “RaN 047”. Nositelji programa su Gabrijela Šalković za školu trčanja i Goran Stanojević za Školu nordijskog hodanja. Cilj programa Škole trčanja i nordijskog hodanja je okupiti građane od 18 do 65+ godina željne rekreacije i kroz stručno vođeni program potaknuti ih na rekreativno trčanje i nordijsko hodanje zbog prevencije zdravlja, a dio polaznika pripremiti i za postignuća na konkretni cilj.


Reci što misliš!