PIŠE MONIKA ČULIG
Lagano jelo za početak radnog tjedna: Punjeni pileći file u škartocu
Naša Konoba Črni Kos je napokon počela s radom, bilo je posla u vrtu, uređivanju, te je prošlo neko vrijeme da nije bilo novog recepta. Ali, eto idemo dalje, te evo ideje za ručak ili večeru.
Za početak novog radnog tjedna jedno lagano jelo iz konobe Črni kos.
PILEĆI FILE PUNJEN RIKOLOM U ŠKARTOCU S POVRĆEM
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Plakete dodijeljene Ivanu Kolencu – Loptici, Nikici Spudiću, Ženskoj udruzi Katarine Josipdol, KUD "Rečica" i Udruzi vinogradara, vinara i voćara Ozalj, a Nagrada za životno djelo generalu Petru Stipetiću posthumno
-
Tijekom subote brojne će škole prezentirati svoje programe, a tu su i mnogobrojni obrtnici, OPG-ovi...
-
Protiv osumnjičenog Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
POTREBNE NAMIRNICE (za 4 osobe)
800 g pilećeg filea izrezanog u odreske
60 g rikole
sol, papar, limunov sok, maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak i
peršin
300 g krumpira
100 g tikvica
100 g svježe paprike
100 g šampinjona
100 g rajčice
100 g mrkve
50 g luka
100 ml bijelog vina
PRIPREMA
Izrezani pileći file malo potučemo batom za meso, posolimo te na
njega raširimo rikolu koja je pokapana limunovim sokom i
maslinovim uljem. Zarolamo. Povrće očistimo, ogulimo te narežemo
na četvrtine, mariniramo u zdjeli sa maslinovim uljem, češnjakom,
peršinom, bijelim vinom, soli, paprom.
Pećnicu je potrebno ugrijati na 180 stupnjeva.
Pripremimo papir za pečenje kolača, na koji položimo marinirano povrće te na njega stavimo rolani pileći file. (postupak na slici u nastavku).
Krajeve papira skupimo, učvrstimo te povežemo špagom u "paketić". Stavimo u tepsiju, papir na par mjesta izbockamo čačkalicom te stavimo peći na 30-ak minuta.
Ovakav način pripreme jela sačuva sočnost mesa i punoću okusa namirnica koje su sklone isušivanju kod pečenja. Na ovaj način može se pripremiti i janjetina, teletina, file riba ili cijele manje ribe.
Brzo je gotovo, atraktivno za posluživanje, vrlo ukusno, a opet malo drugačije od uobičajenog.
Do sljedećeg puta sve vas lijepo pozdravljam i želim dobar tek. Budimo dobri jedni prema drugima i ostanimo odgovorni.
Monika.
Izdvojeno
-
Zasada se držimo toga da je pred nama topao i sunčan vikend - osobito nedjelja
-
Hoće li ikad zaživjeti da se umjesto plina grijemo na termalne izvore koji postoje u okolici Karlovca, to ćemo znati u skoroj budućnosti.
-
Plakete dodijeljene Ivanu Kolencu – Loptici, Nikici Spudiću, Ženskoj udruzi Katarine Josipdol, KUD "Rečica" i Udruzi vinogradara, vinara i voćara Ozalj, a Nagrada za životno djelo generalu Petru Stipetiću posthumno
-
Tijekom subote brojne će škole prezentirati svoje programe, a tu su i mnogobrojni obrtnici, OPG-ovi...
Reci što misliš!