LIKA

Jedan uhvaćen, drugi u bijegu

Lopovi teško ozlijedili ženu - stavili su njezino janje u prtljažnik i pokušali pobjeći, ali se ona uhvatila za "štok" vratiju automobila, pa su je vukli

Lopovi teško ozlijedili ženu - stavili su njezino janje u prtljažnik i pokušali pobjeći, ali se ona uhvatila za
Pixabay.com

19-godišnjak je nastavio vožnju i kotačem prešao preko njene lijeve noge u predjelu stopala pri čemu je oštećenica zadobila tešku tjelesnu ozljedu

Dva bezobzirna lopova u Otočcu bila su spremna teško ozlijediti vlasnicu janjeta koja ih je pokušala spriječiti u krađi životinje. Jedan lopov je u bijegu, a drugi je uhićen i ispitan. Obojicu Državno odvjetnitvo tereti za počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je 19-godišnji osumnjičenik 28. svibnja 2020., zajedno sa 25-godišnjim hrvatskim državljaninom (u bijegu) došao do jedne obiteljske kuće na širem području grada Otočca i s vlasnicima dogovorio kupnju janjeta za iznos od 600 kuna kojeg su potom stavili u prtljažnik osobnog automobila u kojem je 19-godišnji osumnjičenik bio na mjestu vozača, dok je 25-godišnji osumnjičenik sjeo na mjesto suvozača, bez da je janje platio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osnovano se sumnja da je 19-godišnji osumnjičenik naglo krenuo automobilom iako se vlasnica, u namjeri da ih spriječi u odlasku, primila rukama za dovratnik suvozačevih vrata koja su ostala otvorena i nogama stala na pod ispred suvozačevog sjedala. Osnovano se sumnja da je 19-godišnji osumnjičenik nastavio kretanje automobilom povećavajući brzinu kretanja, a 25-godišnji osumnjičenik ju je istovremeno udarao nogama po tijelu i gurao, uslijed čega je oštećenica ispala iz vozila, a 19-godišnjak je nastavio vožnju i kotačem prešao preko njene lijeve noge u predjelu stopala pri čemu je oštećenica zadobila tešku tjelesnu ozljedu - kažu u tužiteljstvu.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću odredilo je protiv 19-godišnjeg osumnjičenika mjeru opreza redovitog javljanja u nadležnu policijsku postaju, kao i rješenje o provođenju istrage protiv dvojice osumnjičenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!