MOZAIK

SHOW RTL-A

Večeras počinje 'Život na vagi'! 20 natjecatelja morat će se izboriti za svoje mjesto u ovoj sezoni, među njima i Dugorešanka Željka Mateša (40)

Večeras počinje 'Život na vagi'! 20 natjecatelja morat će se izboriti za svoje mjesto u ovoj sezoni, među njima i Dugorešanka Željka Mateša (40)

Željka Mateša dolazi iz Duge Rese, radi kao blagajnica u jednom trgovačkom centru i ima 175 kilograma.

U Gorski kotar, u mjesto Lividraga, stigli su natjecatelji koji tvrde da su spremni iz temelja promijeniti život i pružiti si novu priliku za sretniju budućnost.

Novih 20 kandidata šeste sezone showa zajedno teže oko dvije i pol tone, a o njima ovisi s koliko će kilograma napustiti 'Život na vagi'! Razna mjerenja kažu da je Hrvatska u samom vrhu Europe kad je o pretilosti riječ, a natjecatelje to nije previše iznenadilo. „Ljudi su sve tužniji, depresivniji, nalaze spas u čemu god mogu, a hrana koja najviše deblja je najjeftinija“, smatra Filip, a Anja je optimistična pa kaže: „Mi smo ekipa koja je to odlučila promijeniti, barem malo u nekom postotku!“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovogodišnjoj sezoni RTL-ovog "Života na vagi" nastupit će i Dugorešanka Željka Mateša. Evo kako se predstavila.

Najveća snaga i motivacija u Željkinu životu su njezina djeca, a ona istinski vjeruje da može biti zdravija nego što je sada.

"Moram se naučiti drukčije nositi sa svojim problemom i mislim da će mi 'Život na vagi' jako pomoći. Ne znam ni kuhati zdravo i tako sad kuham svojoj djeci.

Nadam se ovdje naučiti i njima pomoći, da imaju aktivniji život i da im bude lakše“, kaže i zaključuje: „Imam 40 godina i želim živjeti, mislim da postoji još puno toga što mogu napraviti i iskusiti.“

Ipak, svi oni, pa i Željka znaju da im neće biti nimalo lako. Vježbat će dva do tri puta na dan, najuporniji će uspjeti odraditi oko 260 treninga, 20 izazova, hodat će po više od 30 lokacija po cijelom Gorskom kotaru, morati piti velike količine vode, zavoljeti zdrave namirnice i naučiti sve o pravilnoj prehrani. „Mislim da je dobra odluka što sam se prijavila u 'Život na vagi'. To mi daje vjetar u leđa da mogu uživati u svojim godinama i konačno biti sretna sama sa sobom!“ kaže spremno Zuzana. Anja ima konkretnije razloge: „Tu sam zato što ne želim više čuti da mi netko govori krmačo debela“, a Filip je obuhvatio ono čega su natjecatelji koji su se odvažili na sudjelovanje u 'Život na vagi' postali svjesni: „Prijavio sam se da si spasim život jer bi korak nakon ovoga vrlo vjerojatno bila smrt.“

Ali prije njihova novog početka moraju svladati još jednu, trenutno za njih najveću prepreku - naime, neće svi natjecatelji ući u 'Život na vagi' i kako bi to postigli moraju proći svoj prvi veliki izazov! „Morat ćete se izboriti za svoje mjesto u ovoj sezoni“, rekla im je voditeljica Marijana Batinić, a treneri su Maja Ćustić i Edo Mehmedović i sami su im otkrili koliko su uzbuđeni prije samog početka. „Na bilo koji način i bilo koja vrsta sporta mene ispunjava. Ako to mogu prenijeti na kandidate 'Života na vagi', moje je srce veliko kao kuća“, rekao je Edo, a Maja dodala: „Ako uspijem uvjeriti kandidate da imaju jaku glavu, da su hrabri, da budu borbeni i ustrajni u svome naumu, onda smo na vrhu i sve ovo ima smisla.“

Tko će ući u šestu sezonu 'Života na vagi' i koliko su se kandidati udebljali od posljednjeg vaganja prije ulaska u show - ne propustite pogledati večeras od 21.15 sati samo na RTL-u!

Izdvojeno


Reci što misliš!