PROMO

DRVOTRGOVINA MIKŠA

Kako odabrati prave ručke za Vaš namještaj?

Kako odabrati prave ručke za Vaš namještaj?
Drvotrgovina Mikša

Kada dođete do faze odabira ručkica početna točka može Vam biti Drvo trgovina Mikša! U našoj ponudi možete pronaći različite dizajne i izvedbe koji odgovaraju uz sve stilove namještaja.

Iako im se pri uređenju ne pridaje često velika pažnja, nemojte podcijeniti značaj ručkica za namještaj – one svojim dizajnom mogu povezati ili vidno narušiti izgled prostorije. Zato je važno dobro razmisliti s kojom ćete vrstom ručkica finalizirati izgled svojih vrata ili ladica. U nastavku slijedi nekoliko korisnih savjeta koji će Vam pomoći da izaberete baš pravu vrstu ručkica za Vaš dom!

Razmislite u kojem stilu želite urediti ili renovirati svoj namještaj

Ovo bi se moglo činiti očitim, ali kada uređujete/renovirate važno je da Vam u centru pažnje bude jedan konstantan stil dizajna. Na primjer, ako renovirate kuhinju napravljenu u klasičnom stilu s namještajem u dekoru drva, odabir ručkica modernog dizajna i boja odudarati će od same kuhinje. Ako Vam treba inspiracija za uređenje pokušajte koristiti platforme poput Instagrama ili Pinteresta.

Ručke i ostali okov neka budu posljednja stavka pri odabiru materijala za uređenje

Prilikom projektiranja ormara za vaš dom, najbolje je uzeti u obzir da je okov posljednja stavka u dizajnu. Ako to učinite, svoje ručke, spojnice, podizače itd. možete prilagoditi stilu uređenja koji koristite. Nakon što izaberete dekore i materijal za uređenje Vašeg doma tada možete potražiti i odabrati ručke i okove koji su dosljedni smjeru uređenja/obnove.

Upoznajte svoja vrata i ladice

Izvedite ih na večeru, kupite im cvijeće - učinite sve što je potrebno!� Samo provjerite jeste li zadovoljni sa svojim vratima i ladicama prije nego što dođe vrijeme za kupnju Vaših ručkica. Htjeti ćete znati točnu debljinu vrata, dimenzije, kako se otvaraju, da li se ljuljaju i kakve rupe za okov imaju. Isto vrijedi i za ladice. Poslikajte ih iz svih mogućih kutova mobitelom prije nego što posjetite trgovinu ili krenete u online potragu. Time ćete pomoći i sebi i osoblju u trgovini koje će Vas savjetovati. Ovo se odnosi ponajviše na renovaciju postojećeg namještaja.

Trebate li ručkice ili gumbe?

Ovo je važno. Postoji velika razlika između gumba i ručkice - posebno u kuhinji. Ako radite ladice, gumbi će Vam biti dovoljni. Ako planirate vrata ormara, ostave ili neki veći izvlačni element upotrijebite ručkice – za tu su namjenu jednostavnije i dugotrajnije. Ovo vrijedi i za ladice koje nose veći teret, npr. u koje će se odlagati lonci i tave. Takve ladice mogu postati prilično teške i želite da Vam njihovo otvaranje bude što lakše i jednostavnije.

Zaobljene ili četvrtaste ručkice?

To se uklapa u ono što smo ranije govorili o stilu Vašeg doma - oblik ormara odrediti će koji ćete stil ručke odabrati. Na primjer, ako projektirate moderan dom s puno oštrih, zakrivljenih rubova, tada se želite odlučiti za četvrtaste ručke. Ako vaša obnova ili novogradnja ima više zaobljenih uglova ili staromodniji izgled dopunite ga sa zaobljenim ručkicama i gumbima.

Razmislite o završnoj obradi i boji ručkica

Ovo je važno – pogotovo pri obnovi/uređenju kupaonice. Iako u uređenju prevladavaju razni trendovi, oni se često ne prevedu dobro na kupaonicu. U toj prostoriji uvijek je najbolje uskladiti izgled ručkica s izgledom slavine, tuša, držača ručnika – kombinacija antique smeđe ili mat crne ručkice s klasičnom slavinom od nehrđajućeg čelika neće izgledati dobro.

Odlučite se za udobnost

Ovo ne možemo dovoljno puta naglasiti - udobnost, udobnost i udobnost! Posebno na područjima gdje je stalno prometno, poput kuhinje. Razna moderna i ekstravagantna rješenja mogu izgledati sjajno, ali kako Vam se čine u Vašim rukama? I jesu li vrijedna toga da naruše funkcionalnost i npr. smetaju Vam dok kuhate? Ne zaboravite - UVIJEK razmišljajte o funkcionalnosti i praktičnosti prilikom odabira ručki za namještaj!

Uvijek kupite nekoliko komada više!

Što god odabrali, svakako naručite nekoliko dodatnih komada – jer nezgode se događaju! Ponekad se vijak može slomiti ili možete nehotice oštetiti završnu obradu na ručkici, pa je uvijek dobro imati nekoliko komada u rezervi. Nebrojeno puta se dogodi da nakon nekog vremena idete nešto zamijeniti i tada ustanovite da tog artikla više nema u prodaji!

Želite potpuno izbjeći ručke?

Ladice i ormarići s otvaranjem na dodir izvrsna su opcija ako se odlučite za elegantan, minimalistički izgled svog doma. No iako bi u Vašoj kuhinji tako nešto moglo izgledati senzacionalno, budite oprezni pri postavljanju. Posljednje što želite je da Vam se ladice i vratašca otvaraju kada se naslonite na njih za vrijeme pripreme hrane ili kuhanja. U tim slučajevima, nevidljive ručke ili ručke integrirane duž profila ormara puno su bolja opcija.

Kada dođete do faze odabira ručkica početna točka može Vam biti Drvo trgovina Mikša! U našoj ponudi možete pronaći različite dizajne i izvedbe koji odgovaraju uz sve stilove namještaja. Kao ukras bilo kojeg dobro opremljenog prostora naše ručkice dodati će Vam dozu elegancije. Iskusite ručke za kuhinje, kupaonice i dnevne boravke te podarite novi sjaj Vašem namještaju s našim Furnipart dizajnerskim ručkicama.

                                               SAZNAJTE VIŠE

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.