ŽIVOT & STIL

NISU NUŽNO NAJSKUPLJI

Nijemci objavili nešto bi vas itekako moglo zanimati: Evo koji su automobili najkvalitetniji

Nijemci objavili nešto bi vas itekako moglo zanimati: Evo koji su automobili najkvalitetniji
foto ilustracija - Pixabay.com

Pogled na statistiku pokazuje da kvalitetni automobili ne moraju nužno biti skupi

Njemačka organizacija TÜV, jedna od onih koje provode tehničke preglede u toj državi objavila je listu vozila, klasificiranih po starosti, s najmanje i najviše grešaka.

Obrađeno je čak devet milijuna vozila pa o reprezentativnosti uzorka ne treba previše raspravljati. U statistici su opće inspekcije vozila koje su provedene od srpnja 2019. do lipnja 2020. godine, a službeni naziv ove statistike je TÜV Report 2021 ili TÜV-ov Izvještaj 2021, objavila je Revija HAK.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavne kategorije u pregledu su: prednja i stražnja svjetla, kočnice, gubitak ulja, kočnice, ovjes, funkcioniranje kočnice (pedale), funkcioniranje ručne kočnice, pokazivači smjera, upravljački sustav, kočničko ožičenje, korozija, ispušni sustav, kontrolna jedinica motora…

Kao i prošle godine, veliki pobjednik je SUV Mercedes-Benz GLC, koji u kategoriji do 3 godine starosti ima samo 1.7 posto grešaka. Na drugom mjestu je B klasa s 2.2 posto nedostataka u istoj kategoriji starosti, a odmah iza nje je Opel Insignija s, također, 2.2 posto.

Pogled na statistiku pokazuje da kvalitetni automobili ne moraju nužno biti skupi (pogotovo u starijim godištima) i da kvaliteta više nije jedinstvena prodajna točka za premium proizvođače.

Detaljan pregled pogledajte ovdje!

Izdvojeno


Reci što misliš!