ŽUPANIJA / DUGA RESA

Ovogodišnji Grin Fest Duga Resa počinje nastupom Jure Stublića i grupe Film, a završava Mladenom Grdovićem

Ovogodišnji Grin Fest Duga Resa počinje nastupom Jure Stublića i
grupe Film, a završava Mladenom Grdovićem

Ovogodišnji, drugi po redu Grin Fest sutra će otvoriti legenda hrvatske muzičke scene Jura Stublić i grupa Film, a tijekom trajanja festivala u Amfiteatru će biti zabave za različite ukuse, za mlade i za one nešto starije generacije.

- Prošle godine smo probili led Grin Festom, a ove godine osim klasičnih koncerata imamo i novinu, a to je gastro dan. Na Dan grada 28. lipnja imat ćemo Festival "Gastro 4 Rijeke" na kojem će više od šest restorana besplatno izložiti ponudu svojih objekata. Pozivamo sve građane i gurmane da dođu i kušaju razne delicije. Također ove godine organiziramo 2. Mrežnica Run utrku na 5 i 10 kilometara kroz naš grad – kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar i pozvao sve Dugorešane da dođu i uživaju u besplatnim koncertima, radionicama koje će voditi članovi udruge za mlade Agora i predstavama za najmlađe te ugostiteljskoj ponudi i dobro se zabave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom Gastro festivala bit će lagana chill glazba, a na večer nastup „Bend Scifidelity orchestra“ . U subotu 29. lipnja posjetitelje Grin Festa zabavit će Hladno pivo, a dan kasnije na svoje će doći i oni nešto ozbiljniji Dugorešani uz koncert Mladena Grdovića i njegove poznate hitove. Sve posjetitelje i ove godine zabavit će i sudionici Međunarodnog festivala folklora koji će se održati 4. srpnja.

Iako je za ovaj vikend najavljeno pogoršanje vremena, gradonačelnik Boljar i dogradonačelnica Katarina Srakočić istaknuli su kako će se svi programi održati bez obzira na vrijeme.

- Utrka Mrežnica Run održat će se u nedjelju, najmlađi će trčati od 10 sati, a odrasli od 18 sati. Do sada imamo prijavljenih 250 trkača koji dolaze iz mnogih Hrvatskih gradova te iz susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine, a startni paketi i prijave mogu se obaviti najkasnije do 17 u nedjelju. Ove godine imamo lijepe majice, bandane i prekrasne unikatne medalje, vezane za naš grad i našu Mrežnicu. Rutu za trčanje malo smo izmijenili kako bi malo više istražili grad, pa stoga molim i građanstvo za razumijevanje, jer će u vrijeme utrke za odrasle biti posebna regulacija prometna – kazala je Katica Milčić tajnica sportskog rekreacijskog kluba Anime te istaknula kako će Dječja utrka dječaka 3. i 4. razreda, ove i svih narednih godina, bit će posvećena poginulom Marku Mihaliću koji je stradao na Turnju, kako bi se ljudi malo osvijestili o prometu.

Cijela manifestacija financirat će se iz proračuna Turističke zajednice, planirani trošak je oko 300 tisuća kuna, a dio sredstva osigurat će i sponzori.

KAportal.hr


Reci što misliš!