ŽUPANIJA / DUGA RESA

Zavod za javno zdravstvo potvrdio - voda iz izvorišta Završje upotrebljiva ljudsku potrošnju

Zavod za javno zdravstvo potvrdio - voda iz izvorišta Završje
upotrebljiva ljudsku potrošnju
foto ilustracija

- Ni u jednom uzorku, prema rezultatima analiza koje je proveo Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije nije uočeno bakteriološko onečišćenje stoga je voda iz izvorišta Popošćak upotrebljiva za ljudsku potrošnju, izvijestilo je danas Komunalno Duga Resa te zahvalilo korisnicima na poštivanju izdanih preporuka u vremenu trajanja onečišćenja.

Podsjetimo, prije dva dana došlo je do urušavanja dijela vodonsnika na vodozahvatištu Popošćak koje je izazvalo mikrobiološko onečišćenje izvorišta u Završju, a potrošači u općinama Bosiljevo i Netretić te u naseljima Gornji Zvečaj, Zvečaj, Donji Zvečaj, Venac, Gršćaki i Dvorjanci bili su upozoreni da vodu ne koriste za piće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakon poduzetih aktivnost propisanih Pravilnikom o izvanrednim mjerama u slučaju neispravnih uzoraka, 29. studenog dostavljeni su u Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije uzorci sa svih kritičnih kontrolnih točaka. Preliminarni rezultati očitani danas 30. studenog u Zavodu pokazuju da ni u jednom od dostavljenih uzoraka vode iz izvorišta Popošćak nije uočeno bakteriološko onečišćenje. S toga možemo reći da je voda iz izvorišta Popošćak upotrebljiva za ljudsku potrošnju, stoji u priopćenju Komunalnog.

Konačni rezultati analiza biti će poznati u subotu 01.12. 2018. u prijepodnevnim satima.

KAportal.hr


Reci što misliš!