ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVI SAZIV

Konstituirano Gradsko vijeće Duge Rese, gradonačelnik Boljar: Nadam se da ćemo za četiri godine ostaviti Grad bolji no što je sad, to je zadaća svih nas zajedno

Konstituirano Gradsko vijeće Duge Rese, gradonačelnik Boljar: Nadam se da ćemo za četiri godine ostaviti Grad bolji no što je sad, to je zadaća svih nas zajedno

Svečanu prisegu dali su i gradonačelnik Tomislav Boljar i zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić.

Na konstituirajućoj sjednici danas je Grad Duga Resa i službeno dobio novu predstavničku vlast. 

Svečanu prisegu položilo je 15 gradskih vijećnika i to 9 predstavnika HSS Miroslav Furedk, Karmen Banjavčić , Mijo Ivanić,  Jasmin Sarvan, Dražen Palajsa, Lana Legek, Ivan Petrunić, Gordana Pahanić i Jelena Štefanac. Njih dvije su zamjena za Tomislav Boljara i Anđelka Grmana, jer je Grman svoj mandat stavio u mirovanje, a Boljar kao gradonačelnik po sili zakona ne može obnašati vijećničku dužnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Miroslav Furdek jednoglasno je izabran za predsjednika Vijeća, a prvi zamjenik je Mijo Ivanić. 

Ispred HDZ-a u Vijeću su četiri vijećnika Josip Vlašić, ujedno i drugi zamjenik predsjednika Vijeća, zatim Ivan Benić, Iva Stipančić Benić i Zvonko Baranašić. Jadranka Golubić i Violeta Bišćan svoje mandate su stavile u mirovanje, a njihove zamjene su Baranašić i Stipančić- Benić. 
Umjesto Katarine Srakočić (SDP) koja je zamjenica gradonačelnika u Vijeće je ušao Mladen Palajsa, a jednog vijećnika ima i HNS Dražena Benkovića. 

Svečanu prisegu dali su i gradonačelnik Tomislav Boljar i zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić. 

- Očekujemo od gradonačelnika i od zamjenice gradonačelnika da sve ono što su prisegnuli i čine, a mi ćemo ih upozoravati i pomagati im da sve one zadatke koje će staviti pred nas i pred sebe ispune u slijedećem mandatu – čestitajući novo-starom gradskom vodstvu kazao je Miroslav Furdek.
Na sjednici je izabrano i prvo radno tijelo Gradskog vijeća Odbor za izbor i imenovanja. Predsjednik Odbora je Mijo Ivanić koji je istaknuo kako će i u ostalim radnim tijelima Vijeća članovi biti imenovani u skladu s rezultatima izbora. Članovi Odbora, koji inače odlučuje o izboru i razrješenju predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, članovima radnih tijela, propisima o primanjima vijećnika i naknadama  za rad u Vijeću, su Dražen Palajsa, Lana Legek, Iva Stipančić Benić i Dražen Benković. 

- Ovo je gradska vijećnica, nije arena. Ovdje si u naredne četiri godine možemo reći svašta, možemo diskutirati, predlagati, ne slagati se, glasati svatko po svojoj savjesti, no jedino molim da nam svima bude zajedničko samo jedno, interes građana Duge Rese. Izbori su završili, sve što je rečeno moramo zaboraviti, jedno je samo ispravno, a to je konstruktivni zajednički rad, suradnja i partnerstvo sa svim MO-ima i građanima Duge Rese. Nadam se da ćemo za četiri godine ostaviti Grad bolji no što je sad, to je zadaća svih nas zajedno – kazao je na kraju sjednice dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te čestitao svim novo izabranim vijećnicima. 

Izdvojeno


Reci što misliš!