ŽUPANIJA / DUGA RESA

ulaganje

Najveći dugoreški mjesni odbor, Trešnjevka, dobio novu led rasvjetu, moderne klupe za odmor građana stigle na nekoliko lokacija

Najveći dugoreški mjesni odbor, Trešnjevka, dobio novu led rasvjetu, moderne klupe za odmor građana stigle na nekoliko lokacija

Ono što još uvijek muči predsjednika MO Trešnjevka je višegodišnji neriješen problem odvodnje za 18 kuća

U Mjesnom odboru Trešnjevka ovih dana počelo je postavljanje nove led rasvjete prema ugovoru sklopljenim s tvrtkom Omega Software. Riječ je o projektu ukupno vrijednom 5 milijuna kuna kojim će se na području Grada Duge Rese instalirati oko 1900 novih led rasvjetnih tijela što će u budućnosti omogućiti znatne uštede na električnoj energiji, ali i smanjiti svjetlosno zagađenje. Sredstva za kompletan projekt osigurana su iz Fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija.

No, osim nove pametne rasvjete, u MO Trešnjevka počelo je i postavljanje klupa za odmor građana na nekoliko lokacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prve klupe postavljene su na Trgu kralja Tomislava, zatim uz igralište te kod prostorija MO-a. Tražili smo postavljanje ukupno 15 klupa, no rečeno mi je da je to previše, stoga još ne znam koliko će ih točno biti postavljeno. Neke postojeće klupe bit će popravljene i obnovljene, a neke će biti zamijenjene novima - kaže predsjednik MO-a Trešnjevka Drago Polović te dodaje kako su nove klupe lijepe i vjeruje da će građani uživati u odmoru, ali mu je žao što nisu postavljene ranije, jer bi ljetne vrućine, osobito stariji sumještani, sigurno lakše podnijeli uživajući u obližnjem parku.

Proteklih nekoliko godina u ovom, inače najvećem dugoreškom Mjesnom odboru, napravljeno je poprilično zahvata koji omogućavaju kvalitetniji i urbaniji izgled ovog dijela grada. Asfaltirano je nekoliko cesta, uređena šetnica, oformljena nova parkirališna mjesta, izgrađen pump track poligon i dječja igrališta, a sad će sve biti i osvjetljeno novim led lampama.

- Željeli bismo da se sad na jesen postave i ležeći policajci u ulici Stara Cesta, a trebala bi nam tri te možda još jedan kod Konzuma. Smatram da bi trebalo označiti zebre i napraviti povišeni asfalt, umjesto metalnih ležećih policajaca koji su znatno skuplji, a zimi se moraju micati – priča nam Drago te pojašnjava kako bi postavljanje ležećih policajaca značajno smanjile brzine kretanja vozila ovom inače ravnom cestom gdje svi vole pritisnuti gas.

Ono što još uvijek muči predsjednika MO Trešnjevka je višegodišnji neriješen problem odvodnje za 18 kuća. Projekti su u međuvremenu napravljeni, ali valja sad još osigurati sredstva za ovu popriličnu investiciju.

- Kad bih još ovaj problem uspio riješiti u mandatu bio bih potpuno zadovoljan. No, ne želim biti nezahvalan, napravilo se u našem MO-u puno, obzirom da se ulagati mora i u druge sredine i Mjesne odbore, jer svi imaju svoje probleme, a novaca za sve potrebe nikad nema dovoljno – zaključio je Polović.


 


 

Izdvojeno


Reci što misliš!