ŽUPANIJA / DUGA RESA

turizam

Puno događanja uz TZP Četiri rijeke – Izrađena nova turistička karta, osmišljena nova biciklistička tura, te bogat program za Uskrs i Praznik rada

Puno događanja uz TZP Četiri rijeke – Izrađena nova turistička karta, osmišljena nova biciklistička tura, te bogat program za Uskrs i Praznik rada

Za Praznik rada održat će se tradicionalno Prvomajsko druženje u Amfiteatru uz Grad napuhanaca od 11 do 18 sati i podjelu graha koja će početi u 14 sati

Turistička zajednica područja Četiri rijeke za nadolazeće vrijeme ožujka, travnja i svibnja, a povodom Uskrsnih blagdana i Prvomajskog vikenda pripremila je niz zanimljivih događanja koja je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavio njen direktor Ivan Puškarić.

- Već sljedeći vikend na području TZP Četiri rijeke počinjemo s prvim Quattro River Rallyem po prvi puta na području Karlovačke županije, a održat će se dva brzinska ispita, pri čemu trasa prolazi kroz četiri od pet općina našeg TZP-a, kroz Dugu Resu, Netretić, Barilović i Generalski Stol, a prijavljeno je četrdesetak posada. Riječ je o interesantnoj manifestaciji koja će se, nadamo se, održavati svake godine. Početkom travnja dolazi testiranje WRC-a, a krajem mjeseca odnosno od 21. do 24. travnja slijedi natjecanje WRC što vjerujemo da će nam u turističkom smislu donijeti nekoliko stotina noćenja u travnju – kazao je Ivan Puškarić, direktor TZP Četiri rijeke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za Uskrs 14. travnja u amfiteatru od 16 sati bit će bogat program za djecu, s žonglerima, maskotama, predviđena je i utrka s jajima na žlicama, foto kutkom i niz drugih aktivnosti koje TZP organizira u suradnji s društvom Naša djeca „Jozefina“ i obrtom Šareni svijet. Za praznik rada TZP je pripremio Prvomajski vikend na četiri rijeke. Naime, u skladu s razvojem turizma Karlovačke županije osmislili i izveli su novu biciklističku stazu pod nazivom Frankopanska termalna ruta.

- Kreće se od Novigrada na Dobri kao prvog Frankopanskog posjeda, nastavlja kroz Jarče Polje, Vodenu Dragu i Beč prema Starom gradu Bosiljevu, gdje je bio drugi Frankopanski posjed te nastavlja prema Lešću i termalnim izvorima. Prva biciklijada održat će 30. travnja, a za sudionike smo u suradnji s Tomislavom Beronićem priredili i zanimljive priče o Frankopanima, a uz okrjepu moći će se kušati i nova kraft piva Gvirček. Radi se o obiteljskoj trasi od 30- tak kilometara pa smo osigurali i autobus kako bi se vozači mogli vratiti u Novigrad – istaknuo je Ivan Puškarić te pozvao sve zainteresirane da dođu na prvu Frankopansku termalnu rutu i dobro se zabave.

Za Praznik rada održat će se tradicionalno Prvomajsko druženje u Amfiteatru uz Grad napuhanaca od 11 do 18 sati i podjelu graha koja će početi u 14 sati, a TZP poziva sve građane da se pridruže i uživaju u prazniku rada.

TZP je izradio i otisnuo u naknadi od 10 tisuća primjeraka novu turističku brošuru, odnosno turističku kartu na kojoj su označeni svi veći turistički i povijesni objekti, kulturne znamenitosti i aktivnosti TZP-a, a na drugoj strani su navedene i sve mogućnosti aktivnog odmora i sve kontakt informacije. Karta će biti podijeljena svim iznajmljivačima i ugostiteljskim objektima.

- U okviru fonda za udružene turističke zajednice HTZ podnijeli smo četiri projekta, jedan je turistička karta za koju očekujemo subvenciju, zatim očekujemo potporu i za postavljanje bijele i smeđe turističke signalizacije što je projekt vrijedan oko 150 tisuća kuna. Green fest u sklopu kojeg je i Ljeto na četiri rijeke ove godine bit će još znatno bogatiji, a prema projekciji vrijedit će oko pola milijuna kuna, odnosno dvostruko više nego do sada. Zadnji prijavljeni projekt je ulaganje u turističku infrastrukturu, prema kojem je plan nabaviti i postaviti kupališne svlačionice u svim lokalnim upravama. Projekt je vrijedan oko 150 tisuća kuna, a zamišljeno je da bi kabine za presvlačenje bile i promotivni materijal, jer će imati vizualizaciju nekih kulturnih znamenitosti – ispričao je direktor Puškarić te dodao kako u suradnji s TZ-om Karlovca i TZ Kupa rade i na projektu „Aktivni na rijekama“ gdje bi tijekom lipnja, srpnja i kolovoza bile organizirane različite aktivnosti na kupalištima.
Ukupno ulaganje TZP  Četiri rijeke ove godine, ako sve prođe kako se planira, bit će za milijun kuna veće do sadašnjih ulaganja što u manifestacije što u turističku infrastrukturu.

Izdvojeno


Reci što misliš!