ŽUPANIJA / DUGA RESA

AGLOMERACIJA U DUGOJ RESI

Razrovana Duga Resa - bageri prošli centrom i kopaju Jozefinsku, u Jelačićevoj uskoro započinje asfaltiranje

Razrovana Duga Resa - bageri prošli centrom i kopaju Jozefinsku, u Jelačićevoj uskoro započinje asfaltiranje

Bez obzira na velik obim radova promet se odvija zaobilazno novoizgrađenom prometnicom te za sada sve manje-više funkcionira dobro.

Središte Duge Rese, baš kako je i najavljivano, zbog Aglomeracije je raskopano od Jelačićeve do Karlovačke banke, a narednih dana ide se i dalje prema Srednjoj školi, no bez obzira na velik obim radova promet se odvija zaobilazno novo izgrađenom prometnicom te za sada sve manje-više funkcionira dobro. 

- Radovi u principu idu sukladno projektu i dokumentaciji te planovima i rokovima, a nadam se da će tako i ostati. Sad smo oslobodili raskrižje i danas već krenuli u nastavak radova u Tušmeru koji su bili na čekanju dok nismo prošli raskrižje u središtu Duge Rese, jer smo na taj način osigurali slobodan put prema dugoreškoj bolnici.  Sad smo stigli do poslovnice Karlovačke banke i nastavljamo do Galerije Šoto, a potom prelazimo na drugu stranu Jozefinske ulice i tom stranom idemo dalje prema Ljevaonici, kaže Željko Kučinić, direktor Komunalnog te pojašnjava kako potom slijedi prespajanje kućnih vodopriključaka i nastavak izgradnje vodoopskrbe.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radovi se paralelno odvijaju i u Jelačićevoj ulici gdje radnici Arkade, koja je podizvođač Georadu, obavljaju pripreme za asfaltiranje. Naime, potrebno je još završiti nekoliko priključaka, a nakon što se postave rubnjaci, slivnici i prometnica u potpunosti pripremi, slijedi asfaltiranje.

Ovo je dio posla koji nije prihvatljiv trošak ovog europskog projekta, a potrajat će vjerojatno i više od mjesec dana. 

- Obzirom da se cijelo vrijeme Jelačićevom ulicom odvija promet to je otegotna okolnost u organizaciji gradilišta stoga je u ovom trenutku teško točno reći kad će biti postavljen asfalt. Imamo prezentaciju dinamičkog plana mjesečnog napretka na projektu pa ćemo točno vidjeti gdje smo, jer smo morali čekati izvedbeni projekt prometnice, pojasnio je Kučinić te dodao kako se cesta redovito na dnevnoj bazi polijeva za što je i posebno prilagođena jedna cisterna kako bi prašine bilo što manje. 

Izdvojeno


Reci što misliš!