ŽUPANIJA / DUGA RESA

festival demokracije

Izbori za Vijeća u 17 mjesnih odbora Duge Rese – U nedjelju izlaze HDZ, HNS, koalicija HSS-SDP i jedna lista grupe birača

Izbori za Vijeća u 17 mjesnih odbora Duge Rese – U nedjelju izlaze HDZ, HNS, koalicija HSS-SDP i jedna lista grupe birača

Na području Duge Rese ove nedjelje 22. svibnja provode se izbori u mjesnim odborima. Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a izbori za članove Vijeća mjesnih odbora održat će se u 17 mjesnih odbora za mandatno razdoblje 2022. - 2026. godina.

U većini odbora na izbore izlazi HDZ, HNS-liberalni demokrati te koalicija HSS-SDP, no ima i izuzetaka, pa se tako u MO Belajska Vinica HNS-u pridružilo HSU, u MO-u Pećurkovo Brdo kandidirana je samo lista HDZ-a. Izuzetak je i MO Sveti Antun gdje se pojavljuje i jedina kandidacijska lista grupe birača koju predvodi bivši gradski vijećnik  AUZ-a Marko Benić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svim Mjesnim odborima birači izabiru 7 članova Vijeća, osim u najvećim MO-ima Trešnjevka i Vidanka gdje vijeća imaju 11 članova.

Već je uobičajeno kako je izlaznost građana na izbore prilično slaba, a osobito na izbore za mjesne obore, iako su oni temeljna organizacija koja omogućava građanima pravo odlučivanja o njihovoj životnoj sredini, stoga bi bilo dobro da se ova praksa mještana promijeni i da svatko nađe malo vremena za izlazak na izbore.

Izdvojeno


Reci što misliš!