ŽUPANIJA / DUGA RESA

dobra vijest

Prvim rebalansom dugoreški proračun povećan na 49,4 milijuna kuna! Stigla sredstva za nastavak radova na energetskoj obnovi vrtića u Kasaru

Prvim rebalansom dugoreški proračun povećan na 49,4 milijuna kuna! Stigla sredstva za nastavak radova na energetskoj obnovi vrtića u Kasaru

Povećani su porezni prihodi, stigla su sredstva za realizirane projekte HITRO i Delfin, rasli su i prihodi od imovine, a prenesen je i višak sredstva u iznosu od 880 tisuća kuna od prošle godine.

Dugoreško Gradsko vijeće danas je podržalo prvi ovogodišnji rebalans proračuna i sve odluke tehnički vezane za rebalans. Prema ovom rebalansu gradska blagajna bit će „teža“ za 6,3 milijuna kuna i ukupno iznositi 49,4 milijuna kuna. 

Do povećanja proračuna došlo je zbog više razloga. Povećani su porezni prihodi, stigla su sredstva za realizirane projekte HITRO i Delfin, rasli su i prihodi od imovine, a prenesen je i višak sredstva u iznosu od 880 tisuća kuna od prošle godine.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, kako je potvrdila zamjenica gradonačelnika Katarina Srakočić stigla su i sredstva od Fonda solidarnosti na koji je Grad prijavio sanaciju vrtića. Točnije stiglo je nešto manje od milijun kuna, a ta sredstva također su uključena u prvi rebalans proračuna. 

Podsjetimo, kad su počeli radovi na energetskoj obnovi vrtića u Kasaru ispostavio se da je zgrada vrtića  oštećena potresom. Radovi su obustavljeni, a sanacija vrtića prijavljena u Fond solidarnosti. Sada, uz pristigli novac, Grad će osigurati dodatna sredstva kako bi se zgrada uredila i što je moguće prije stavila ponovno u funkciju. 

U rebalans su također uključena sredstva za otkup zemljišta i stare kuće kako bi se osigurao potreban prostor za izgradnju rotora kod Sportskog doma u Jelačićevoj ulici. Na ovaj korak krenulo se sada zato što tuda prolazi i aglomeracija pa će želi sve pripremiti kako ne bi trebalo naknadno kopati i uništavati novi asfalt. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!