ŽUPANIJA / DUGA RESA

ujedinjeni u različitosti

Učenici "Donje škole" obilježili "Europski tjedan": Naša škola je na jedan dan postala međukulturno središte!

Učenici

Na projektu su vrijedno radili mjesec dana, a ovaj tjedan su kroz prezentacije i izložbu u predvorju škole prikazali sve ono što neku zemlju čini posebnom.

Pod motom "Ujedinjeni u različitosti", učenici OŠ Ivan Goran Kovačić iz Duge Rese obilježili su Dan Europe.

Naša škola je na jedan dan postala međukulturno središte! - kažu nam u Školi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- "Europski tjedan" bio je naziv školskog projekta kojeg su pokrenule učiteljice Sanja Capan, Iva Stipančić Benić i Višnja Vrbetić, u koji su se uključili učenici i učitelji matične i područnih škola te kroz različite aktivnosti prikazali kulturnu baštinu, zanimljivosti, kuturne i povijesne znamenitosti, gastronomiju, jezik i sve ono što svaku zemlju čini jedinstvenom. Putovali smo kroz Portugal, Španjolsku, Italiju, Republiku Češku, Francusku, Englesku, Republiku Irsku, Dansku, Nizozemsku, Škotsku, Njemačku, Austriju i mnoge druge europske zemlje. Priču smo zaokružili i predstavljanjem naše domovine Hrvatske. Učenici su na kreativan način prikazali borbe bikova, izrađivali autobuse na kat, tulipane od kolaža, vjetrenjače, dvorce od lego kockica, plesali češko narodno kolo, španjolski flamenco, bečki valcer, pjevali poznate pjesmice na različitim jezicima i degustirali sireve, češku bábovku, pili engleski čaj - kažu u OŠ I.G. Kovačić.

Na projektu su vrijedno radili mjesec dana, a ovaj tjedan su kroz prezentacije i izložbu u predvorju škole prikazali sve ono što neku zemlju čini posebnom.

- Na samom kraju, poslali smo virtualnu razglednicu iz Europe i složili slagalicu s riječju "prijatelj" na različitim jezicima. Nadamo se da će ovaj projekt potaknuti učenike na upoznavanje novih kultura i jezika kao i međusobno uvažavanje i toleranciju - kažu Goranovci.

Izdvojeno


Reci što misliš!