ŽUPANIJA / OGULIN

Ogulinski HDZ-ovci "preselili" u Karlovac: Danas opet oštro SDP-ovom gradonačelniku, tvrde on je izazvao krizu u Ogulinu

Ogulinski HDZ-ovci
foto ilustracija

Ogulinski HDZ-ovci "preselili" su u Karlovac, barem što se tiče održavanja tiskovnih konferencija. Stoga su i danas, drugi put u nepunih tjedan dana izašli pred diktafone i kamere karlovačkih novinara a kako bi objasnili što se to, naravno iz njihovog kuta gledišta, događalo proteklih mjeseci u gradu podno Kleka. Podsjetimo, Ogulinci čekaju nove izbore za Gradsko vijeće jer ga je Vlada ukinula nakon što nije donešen proračun za 2019. godinu. Gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) ne štedi riječi optužujući HDZ da je u sprezi s Demokratskim savezom Srba i nezavisnim Željkom Stipetićem namjerno izazvao političku krizu koja je dovela i do novih izbora a HDZ uzvraća.

- U samom Zakonu o proračunu stoji da gradonačelnik utvrđuje prijedlog proračuna i predaje ga predstavničkom tijelu na donošenje do 15. studenog tekuće godine. Međutim gradonačelnik Ogulina nije ispoštovao taj rok zakona već je prijedlog predao 30. studenog svakom vijećniku ponaosob. Također, nisu proveli savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u trajanju od 30 dana, pa tako ni taj rok nije ispoštovan, već se savjetovanje provodilo dva tjedna. Tako kada pogledamo obrazloženje financijskog plana za 2019. spominje se smanjenje prireza, poreza na dohodak sa deset na pet posto i to počevši od 1. siječnja ove godine. Međutim, kako nije provedeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje je moralo biti provedeno sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama možemo zaključiti kako se ovdje radi samo o manipulaciji građanima pred predstojeće izbore, tvrdi Zlata Kurelac, donedavna vijećnica Gradskog vijeća Ogulina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na tiskovnu je došla zajedno s predsjednikom GO HDZ-a Tomislavom Lipošćakom i kolegom Ivicom Porubićem koji je također bio gradski vijećnik.

- Je li raskidanje koalicije s koalicijskim partnerima bez ikakvog rješenja i volje za dogovorom u cilju dobrih i konstruktivnih odluka za Ogulin? Očito da nije, očito je glavni cilj bio izazvati krizu i nove izbore i loviti političke bodove u mutnom, kazao je Porubić.

- Gradonačelnik Ogulina i ogulinski SDP spotaknuli su se već na prvoj stepenici kada u zakonskom roku nisu predali predstavničkom tijelu prijedlog proračuna, a kada sam samog gradonačelnika na sastanku 11. prosinca pitao zašto to nije učinio odgovorio mi je da odgovore potražim drugim kanalima, pa neka sada mediji budu jedan od kanala. Sada je svima jasno da je sve ovo bio jedan politički igrokaz u kojem se fokus želio pomaknuti od stvarne odgovornosti SDP-a za izazvano stanje i krizu vlasti u Ogulinu i eventualno uhvatiti koji politički poen i svaliti krivnju na neke druge političke aktere u Gradu Ogulinu, zaključio je predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!