ŽUPANIJA / OGULIN

BORBA S KORONOM

Ogulinci se smrzavaju ispred bolnice dok čekaju testiranje - uskoro tome kraj, i Ogulin dobiva "drive in"

Ogulinci se smrzavaju ispred bolnice dok čekaju testiranje - uskoro tome kraj, i Ogulin dobiva
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Uspostavom drive in testiranja u krugu OB Ogulin ovakve situacije će biti svedene na minimum. U tijeku je organizacija istoga, kako bi se rasteretio drive in Karlovac.

Nakon što je i službeno Opća bolnica u Ogulinu uslijed epidemije postala tzv. "covid bolnica", grad podno Kleka uskoro će dobiti i punkt za drive in testiranja. 

Najavio je to za OGportal ravnatelj karlovačke bolnice Nikša Antica. Lokalni portal piše o problemu testiranja u Ogulinu koji kao i ostatak Hrvatske ima sve veći dnevni broj zaraženih osoba, a koji moraju čekati na hladnoći, sad i snijegu da dođu na red. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uspostavom drive in testiranja u krugu OB Ogulin ovakve situacije će biti svedene na minimum.  U tijeku je organizacija istoga, kako bi se rasteretio drive in Karlovac, a sukladno uputama HZJZ (u pogledu opreme i ljudskih resursa), a pritom približio dostupnu uslugu stanovnicima Ogulinskog kraja. Isto očekujemo da se uspostavi tijekom sutrašnjeg dana, rekao je Nikša Antica.

Dodaje da OHBP u OB Ogulinu normalno funkcionira, te će svih 5 specijalističkih struka (internist, kirurg, pedijatar, anesteziolog i ginekolog) biti u svakom trenutku u bolnici i dostupni pacijentima. Također, svi pristigli pacijenti nastojat će se rješavati ambulantno preko OHBP, a za one pacijente koji budu zahtijevali dulju hospitalizaciju, a Covid su negativni,  će biti organiziran premještaj u OB Karlovac. Isto se odnosi i za pacijente koji su srednje i teške kliničke slike, također će biti hospitalizirane u OB Karlovac.

S time u vezi raditi će po potrebi i priljevu pacijenata i specijalističke ambulante u OB Ogulin (laboratorij, RTG, fizikalna medicina i dijaliza) u smanjenom i prilagođenom obliku. Ukoliko dođe do daljnje progresije pandemije, ovakav način rada će se dodatno prilagođavati (u pogledu dostupnosti opreme i ljudskih resursa), ali uvijek vodeći računa o dostupnosti zdravstvene zaštite za sve građane ogulinskog kraja i svih onih pacijenata koji gravitiraju u OB Ogulin, piše OGportal

Izdvojeno


Reci što misliš!