ŽUPANIJA / OGULIN

DOBRE BROJKE

Gradonačelnik Ogulina pohvalio se rekordnim iznosima investicija koje provode: Dio projekata financiramo i vlastitim proračunskim sredstvima

Gradonačelnik Ogulina pohvalio se rekordnim iznosima investicija koje provode: Dio projekata financiramo i vlastitim proračunskim sredstvima
KAportal/PIXSELL

Dodaje da Grad na EU natječaje ima dodatno prijavljenih projekata u vrijednosti 44,4 milijuna eura, a koji su u postupku ocjenjivanja.


Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović pohvalio se na Facebooku rekordnim iznosom investicija koje će se realizirati kroz projekte financiranje EU fondovima u ukupnoj vrijednosti od 8,5 milijuna eura.

Kaže da se radi o rekordnom iznosu gradskih investicija od osamostaljenja Republike Hrvatske, te je uzeo za primjer da je proračun Grada Ogulina 2017. godine, kad je sa SDP-om preuzeo vlast, iznosio 5,4 milijuna eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Proračun Grada Ogulina za ovu 2024. godinu iznosi 17,8 milijuna eura, a projekcije za 2025. i 2026. godinu pokazuju da će on dosegnuti iznos od 22 milijuna eura, što je četiri puta više u odnosu na 2017. godinu kad je ova vlast preuzela upravljanje Gradom Ogulinom, rekao je Domitrović.

Nadalje, dodaje da Grad na EU natječaje ima dodatno prijavljenih projekata u vrijednosti 44,4 milijuna eura kao i da je za ove projekte u tijeku postupak ocjenjivanja od strane nadležnih institucija.


- Radi se o projektima Izgradnja kanalizacijskog sustava zona „D“ vrijednom 33,3 milijuna eura, Šetnica u kanjonu Dobre i „Crveno“ vrijedno 6,7 milijuna eura, STEM Ogulin vrijedan 3 milijuna eura i rekonstrukcija ceste duž desmeričanske obale jezera Sabljaci vrijedan 1,3 milijuna, kaže gradonačelnik.

Napomenuo je da dio projekata Grad provod vlastitim proračunskim sredstvima.

- To su rekonstrukcija zgrade POU (unutrašnje uređenje), rekonstrukcija ulica Ivana Gorana Kovačića, Nova cesta, Alojzija Stepinca, rekonstrukcije mostova Lomost i Vražji prelaz, uređenje Zrinskog trga, prometnih površina i okoliša naselja Struga i Vijenac Ive Marinkovića, tekuće i investicijsko održavanje cesta i ostalih prometnih površina, javne rasvjete i drugi projekti, dodao je Domitrović.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!