ŽUPANIJA / OPĆINE

ZAŠTITA OKOLIŠA

Općini Generalski Stol uporabna dozvola za reciklažno dvorište, županica Furdek Hajdin: Možemo biti zadovoljni s uspostavljenom mrežom na području županije

Općini Generalski Stol uporabna dozvola za reciklažno dvorište, županica Furdek Hajdin: Možemo biti zadovoljni s uspostavljenom mrežom na području županije

U općinama i gradovima u Karlovačkoj županiji, mještanima je ukupno na raspolaganju ukupno 19 mobilnih i fiksnih reciklažnih dvorišta.

Reciklažno dvorište u Generalskom stolu dobio je uporabnu dozvolu, te je tom prilikom županica Martina Furdek Hajdin zahvalila Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Upravnom odjelu za graditeljstvo i okoliš na brzini izdavanja građevinske i uporabne dozvole, kao i samoj Općini na realizaciji projekta.

- U Karlovačkoj županiji možemo biti zadovoljni  s mrežom koja je uspostavljena. Za sada imamo 10 mobilnih reciklažnih dvorišta, 9 fiksnih, a u pripremi su još onaj u Bariloviću, Josipdolu i Rakovici. Ukupna vrijednosti svih projekta iznosi preko 20 milijuna kuna, od kojih 75 posto su nacionalna sredstva. Izgradnjom reciklažnih dvorišta brinemo o stanovnicima Karlovačke županije koji na ovaj način bez naknade mogu odvoziti svoj otpad koji ne mogu zbrinuti na kućnim pragom. Trebamo i dalje stvarati naviku zbrinjavanja otpada, educirati građane, a sve s ciljem zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom, istaknula je županica Martina Furdek-Hajdin. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnik općine Generalski stol Alen Halar također je izrazio zadovoljstvo završetkom projekta, napomenivši kako je općina još 2015. godine krenula s razvrstavanjem otpada na kućnom pragu, a izgradnja reciklažnog dvorišta dodana vrijednost je za općinu.

-Sve ovo stvaramo kako bi zaštitili prirodu, naše rijeke posebno rječicu Globornicu koja teče uz samo Reciklažno dvorište, dodao je Halar.

Projekt je financiran iz fondova EU u iznosu od 2 milijuna i 200 tisuća kuna, dok će ostatak od 500 tisuća kuna podmiriti sama Općina Generalski Stol.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!