ŽUPANIJA / OPĆINE

ZAŽELI ZA VOJNIĆ

Općina Vojnić uspješno privela kraju projekt "Zaželi", načelnik Andrić: Ovo je hvalevrijedan program i potreban našim ljudima, nadamo se njegovom nastavku uskoro

Općina Vojnić uspješno privela kraju projekt

Projektom Zaželi u Općini Vojnić zaposleno je 10 žena na razdoblje od 12 mjeseci, tijekom kojih su se zaposlene žene redovito skrbile o 60 krajnjih korisnika.

U ponedjeljak, 15. studenog, u Lovačkom domu Muljava u Vojniću održana je završna konferencija projekta ZAŽELI za Općinu Vojnić, na kojoj su načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić i voditeljica projekta Karolina Šikljan prezentirali osnovne informacije i rezultate provedenog projekta.  

Konferenciji su prisustvovali i partneri na projektu Dijana Cerovac ispred Centra za socijalnu skrb Karlovac, Podružnica Vojnić, vijećnici Općinskog vijeća Općine Vojnić, predstavnici mjesnih odbora te ostali uzvanici. 

 - Projektom Zaželi, pod nazivom ZAŽELI za Općinu Vojnić, u Općini Vojnić zaposleno je 10 žena na razdoblje od 12 mjeseci, tijekom kojih su se zaposlene žene redovito skrbile o 60 krajnjih korisnika. Žene su sa radom završile 31. listopada i možemo reći kako je projekt u potpunosti opravdao očekivanja, jer su svi korisnici vrlo zadovoljni sa skrbi i pomoći koju su dobili, poručuju iz općinske uprave.  

Načelnik Nebojša Andrić rekao je kako je ovo hvalevrijedan projekt za područje općine Vojnić jer je sve više starijih ljudi kojima je pomoć uistinu i potrebna te će se gledati da se po raspisivanju natječaja Općina opet kandidira na ovaj program.  

- Po programu Zaželi Republika Hrvatska je poznata u Europskoj uniji jer je baš na području Hrvatske ovaj program i zaživio te sve više članica nastoje primijeniti ovaj program i na svoje područje, istaknuo je načelnik Andrić. 

Ujedno, na konferenciji su podijeljena i uvjerenja o osposobljavanju za gerontodomaćice, za koje su zaposlene žene osposobljavanje odradile u lipnju i srpnju ove godine u Pučkom otvorenom učilišta POUKA u Karlovcu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!