ŽUPANIJA / OZALJ

Za gradnju mosta u Gornjem Pokupju stigla samo jedna ponuda i to 10 milijuna veća od procijenjene vrijednosti - gradnja ipak ide?

Za gradnju mosta u Gornjem Pokupju stigla samo jedna ponuda i to 10
milijuna veća od procijenjene vrijednosti - gradnja ipak ide?

Na natječaj za gradnju novog mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju stigla je samo jedna ponuda i to 10 milijuna veća od procijenjene vrijednosti, no trebala bi biti prihvaćena pa ugovor potpisan do kraja godine.

Kazala je to dožupanica Martina Furdek Hajdin, podsjetivši da saga s izgradnjom novog mosta traje već sedam godina: još 2012. izdana je prva lokacijska dozvola za novi most.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za novi most bile su izmjene i dopune dozvola, žalbe odbijene i sada smo formalno u mogućnosti započeti radove. Provedena je javna nabava za izvođenje radova; stigla je, jedna ponuda, Strabaga. Znamo da još nije donesena odluka i sklopljen ugovor o izvođenju, ali je ponuđena vrijednost radova gotovo 10 milijuna kuna viša od procijenjene vrijednosti, s PDV-om iznosi 67 milijuna kuna. Za stručni nadzor bile su dvije ponude, podjednake, oko 3 milijuna kuna. Imamo najavu da će se unatoč višim vrijednostima radova ipak ići na sklapanje ugovora i nadajmo se da će se to dogoditi u ovoj godini, rekla je Furdek Hajdin.

O tom će se mostu, bude li sve po planu, razgovarati i idući tjedan s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, a tada i preciznije znati što slijedi. Ono što se sada zna jest da je sanacija starog mosta započela u rujnu, vrijedna je 5,5 milijuna kuna i trebala bi završiti za četiri mjeseca, u siječnju.

Kada počne gradnja novog mosta - koji će biti 250 metara nizvodno od postojećeg - morat će biti završena u 24 mjeseca.

- Apeliram na strpljenje svih koji se koriste ovim pravcima, prometovanje će biti otežano, ali nakon dvije godine konačno ćemo imati dva kapitalna, kvalitetna i sigurna infrastrukturna projekta na granici gradova Ozlja i Karlovca, poručila je Furdek Hajdin.

KAportal.hr


Reci što misliš!