ŽUPANIJA / OZALJ

U ozaljskoj školi obilježena stota obljetnica objavljivanja Priča iz davnine, na priredbu stigli i Ogulinci

U ozaljskoj školi obilježena stota obljetnica objavljivanja Priča
iz davnine, na priredbu stigli i Ogulinci

Priredbu je vodila učenica 8. razreda Lorena Guštin u ulozi Ivane Brlić Mažuranić, a učiteljica Mirjana Petrunić pobliže pojasnila ciljeve ovoga projekta. Učenici iz PŠ Trg energično su i veselo izveli igrokaz „Domaći“ i nekoliko kraćih prigodnih točaka, od kojih je posebno dojmljivo bilo „Pismo Ivani“ učenika 4. razreda. Marcela Dasovića.

- Vrlo lijepu prezentaciju izdanja Priča iz davnine od 1916. do interaktivnih CD-a našega doba prikazali su učenici iz PŠ Mali Erjavec pod vodstvom učiteljice Gordane Marković Lukunić. Odličan animirani film „Šuma Striborova“ napravili su učenici iz PŠ Vivodina sa svojom učiteljicom Valentinom Turkalj. Radijska emisija o Potjehu, koju su napravili Mali novinari s učiteljicom Karlom Lenuzzi Jakšić, svojom je razigranom kreativnošću naglasila svevremenost ove bajke. Učiteljica Dušanka Galez s učenicima je ostvarila vrijedan i zanimljiv projekt „Bake i djedovi u školskim klupama“, a učiteljica Nada Peretić pokazala nam je lijepe „Lutke iz davnine“ koje su izradili učenici PŠ Mali Erjavec. Pod vodstvom učiteljice Jasminke Trpčić učenici iz PŠ Trg duhovito su prezentirali dio svoga dvogodišnjeg projekta istraživanja zavičajne jezične baštine, ovaj put povezan s arhaizmima iz „Šume Striborove“, navodi u iscrpnom izvještaju sa školske priredbe knjižničarka Jasenka Staničić koja je zajedno s ostalim učiteljima i knjižničarkom Jasnom Pavlović osmislila i ovaj projekt. Svima se na sudjelovanju zahvalila ravnateljica škole Gordana Basar, te pozdravila goste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zidove škole ukrasili su stripovi učenika 6. razreda s temom Priča iz davnine, a svoj doprinos likovnome uređenju dali su učitelji Denis Franušić, Dušanka Galez i Karla Lenuzzi Jakšić.

U Ozalj su u goste došli Ogulinci iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić. Predstavili su svoju Učeničku zadruge „Regoč“, te prikazali šahovske figurice s likovima iz Ivaninih priča. Njihovi su učenici prezentirali način izrade malih, umjetnički originalnih skulptura, zapaženih i nagrađivanih na smotrama učeničkih zadruga.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!