ŽUPANIJA / OZALJ

Osmi zaraženi u Sloveniji je liječnik iz susjedne Metlike, slovenski Dom zdravlja izdao upozorenje pacijentima

Osmi zaraženi u Sloveniji je liječnik iz susjedne Metlike,
slovenski Dom zdravlja izdao upozorenje pacijentima

Dom zdravlja Metlika, kojeg su korisnici i mnogi hrvatski državljani koji rade u susjednoj Sloveniji, obavijestio je javnost kako je na njihovom području potvrđen prvi slučaj zaraze virusom COVID-19 te je do daljnjega ograničeno preuzimanje pacijenata, osim hitnih slučajeva.

Prema pisanju slovenskih medija zaražena osoba, osma u Sloveniji, je ujedno i liječnik Doma zdravlja Metlika koji je u proteklim danima boravio u Italiji. Kako stoga postoji velika mogućnost prenošenja virusa, prostori Doma zdravlja u Metliki trenutno su u fazi dezinfekcije, ali i preventivnog nadzora svih s kojima je zaraženi liječnik bio u kontaktu, a radi se o 54 zaposlena zdravstvena djelatnika i 40 pacijenata.  Prema najnovijim informacijama liječnik je zadnjih dana boravio i u domu za starije i nemoćne osobe u Metliki, pa u javnosti postoji velika bojazan na širenje virusa na jednu od najrizičnijih skupina, a to su upravo starije osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Doma zdravlja Metlika naglašavaju kako je važno dobro se informirati i poduzimati preporučene mjera zdravstvenih djelatnika, te u konačnici pratiti medije i službene stranice Dom zdravlja na kojima redovito objavljuju potrebne informacije.

Na oprezu su i mnogi hrvatski državljani koji žive u pograničnim područjima i pak rade u susjednoj Sloveniji, no za sad bez panike, vjerujući upravo da situacija neće izmaknuti kontroli niti izazvati svojevrsnu epidemiju. Iz Doma zdravlja Ozalj od samih početaka zaraze coronavirusom u Hrvatskoj naglašavaju kako građani koji sumnjanju na moguću zarazu ne dolaze osobno kod izabranog doktora niti u zdravstvenu ustanovu već nazovu svog liječnika ili epidemiologa u pripravnosti u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije na broj mobitela 098 247 630, a sve s ciljem smanjenja rizika od širenja bolesti.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!