ŽUPANIJA / OZALJ

ŠTETE OD POTRESA

Grad Ozalj zbraja štetu od jučerašnjeg potresa, gradonačelnica Gordana Lipšnić najavila financijsku pomoć stradalim mjestima

Grad Ozalj zbraja štetu od jučerašnjeg potresa, gradonačelnica Gordana Lipšnić najavila financijsku pomoć stradalim mjestima

Na području grada Ozalj, u šezdesetak kilometara udaljenom od epicentra jučerašnjeg razornog potresa, zabilježena su i veća oštećenja.

U potresom razorenom području Petrinje, Gline i Siska humanitarna pomoć stiže i iz ozaljskog područja. Kao ispomoć na terenu jutros su krenule interventne snage Vatrogasne zajednice grada Ozalj, ukupno 32 vatrogasca, dok su ostala vatrogasna društva iz područja Kamanja, Žakanja i Ribnika u stanju pripravnosti.

Priopćenjem sugrađanima zbog izvanredne situacije, uputila je i gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić, apelirajući na pribranost ali i pripravnost pri odazivu na prikupljanje pomoći za stradale. Ujedno, gradonačelnica Lipšinić najavila je kako će se financijskom donacijom potrebitima odazvati i Grad Ozalj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je KAportal jučer i izvještavao, na području grada Ozalj zabilježena su i veća oštećenja od potresa. Iz gradske uprave odgovaraju nam kako se je jučer i danas u toku dana javilo nekoliko građana vezano za oštećenja na stambenim objektima i jednoj zgradi kolektivnog stanovanja.

- Prema dostupnim podacima ne radi o oštećenjima koja bi mogla narušiti statiku objekata. Građani su upućeni da popune obrasce i prijave štetu. Ujedno, s predstavnicima Konzervatorskog zavoda iz Karlovca obišao se Stari grad Ozalj i nekoliko sakralnih objekata gdje su utvrđena veća oštećenja i gdje će svakako biti potrebna i stručna procjena oko nastale štete, moguće obnove i trenutne sigurnosti nekih od navedenih objekata, poručuje pročelnica Lidija Bošnjak.

Kako u nastavku pojašnjavaju iz ozaljske gradske uprave, da bi bili ispunjeni zakonski uvjeti za eventualno proglašenje elementarne nepogode na području Grada Ozlja potrebna je preliminarna procjena štete prouzrokovana potresom.

- U skladu s tim mole se svi građani Grada Ozlja da nastalu štetu na svojim objektima prijave od 30.12.2020. do 7.1.2021. godine na broj telefona 047/731-400 ili na e mail [email protected] uz obvezan obrasca koji se može preuzeti i na web stranici grada. U skladu sa Zakonom, elementarnu nepogodu na području Grada Ozlja proglašava Karlovačka županija na prijedlog gradonačelnice Grada Ozlja, pojašnjavaju iz gradske uprave.

Izdvojeno


Reci što misliš!