ŽUPANIJA / OZALJ

NOVI VOZNI PARK

U Ozlju obilježili do sada najveću investiciju u vatrogastvo! VZG uložila gotovo 4 milijuna kuna za nabavku novih vozila

U Ozlju obilježili do sada najveću investiciju u vatrogastvo! VZG uložila gotovo 4 milijuna kuna za nabavku novih vozila
Grad Ozalj

Partner u ovoj investiciji bila je domaća ozaljska tvrtka Flammifer, prepoznatljivi proizvođač vatrogasnih i gospodarskih vozila u Hrvatskoj.

Simbolično, na 145. godišnjicu djelovanja Hrvatske Vatrogasne zajednice, koja je jučer na proslavi u Zagrebu okupila cijeli državni vrh, u gradu Ozlju obilježena je najveća investicija u vatrogastvo u zadnjim desetljećima. Riječ je o primopredaji tri nova vatrogasna vozila Vatrogasnoj zajednici grada, vrijednosti gotovo 4 milijuna kuna.  

U pravilo mnoga vatrogasna društva, nažalost, vozni park zanavlja uvozom starijih vozila, no Grad Ozlja i VZG pod predsjedanjem Damira Vergota, odlučili su stvoriti zalog za nove generacije. Partner u ovoj investiciji bila je domaća ozaljska tvrtka Flammifer, inače, prepoznatljivi proizvođač vatrogasnih i gospodarskih vozila u Hrvatskoj.   

Nova vatrogasna vozila uručena su društvima u Vrhovcu, Vivodini i Radotovićima, a uz njih na području grada Ozlja aktivno je još šest društava, i to stožerno u Ozlju, društvo s područjem djelovanja DVD Jaškovo, zatim DVD Dvorište Ozaljsko, DVD Kašt, DVD Dojutrovica i DVD Donji Oštri Vrh.  

Financijska sredstva VZG Ozalj osigurala je kreditnim zaduženjem na pet godina. Inače, ukupan prihod Vatrogasne zajednice grada Ozlja u 2021. godini iznosi 1,3 milijuna kuna, najveći dio ostvaren je iz proračuna Grada temeljem posebnih propisa.  

Izdvojeno


Reci što misliš!