ŽUPANIJA / OZALJ

"KRIVI" SU SVI?

Kako je došlo do toga da projekt izgradnje vatrogasnog doma u Jaškovu postane neupotrebljiv? Bivša i sadašnja gradonačelnica otkrile svoju stranu priče

Kako je došlo do toga da projekt izgradnje vatrogasnog doma u Jaškovu postane neupotrebljiv? Bivša i sadašnja gradonačelnica otkrile svoju stranu priče

Grad od projekta nije odustao te se ide u izmjene građevinske dozvole. No, pitanje je kada će se ponovno pojaviti prilika javiti se na natječaj.

Iako rezultati službeni još nisu stigli, već je sada jasno da projekt izgradnje vatrogasnog doma u Jaškovo neće proći na pozivu Mjere 7 Ruralnog razvoja, što je već u nekoliko navrata Gradskom vijeću najavljeno. 

No gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak je i na zadnjoj sjednici ponovila i naglasila kako se od projekta nije odustalo, ali je i otkrila pogreške u koracima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakon što je sva zainteresirana javnost vidjela projekt, dogodilo se to da u Jaškovu ne treba vatrogasni centar jer se nacionalni vatrogasni centar gradi u Karlovcu. To bi donekle imalo logike da se išlo u projektiranje takvog centra u Ozlju a ne u Jaškovu.  

Kako je gradonačelnica u nastavku pojasnila, u međuvremenu je dogovoreno s mještanima da se ide u izmjene građevinske dozvole. No, pitanje je kada će se ponovno pojaviti prilika javiti se na natječaj.  

- Grad Ozalj svakako ima namjeru izgraditi vatrogasni dom, to nismo odustali ali bi htjeli napraviti ono što mještanima treba, kazala je gradonačelnica. 

Gradska vijećnica Gordana Lipšinić podsjetila je da kada se razmišlja o nekim ozbiljnim rješenjima da se promišlja dugoročnije i uz konzultaciju sa strukom.  

- Ovaj slučaju vatrogasnog doma u Jaškovo je jako dobar primjer da kad prepustite razgovore na razinu Mjesni odbor, vatrogasci ... dođe do toga da nam projekt u konačnici bude neupotrebljiv. I ja isto snosim dio krivice zato, ne bježim od toga. Ja sam zaista jako vjerovala vatrogascima da su sve što trebalo i što je budućnost vatrogastva u Ozlju ispitali.  

No, to očito tako nije bilo, ističe Lipšinić, te kaže kako je ovaj projekt do sada mijenjan dva puta.  

- Sad idemo u treće izmjene. Ispada da vatrogasci koji su bili glavni pokretači cijele te priče nisu napravili nužne i potrebne konzultacije na razini koja je trebala, a to je Vatrogasna zajednica Županije. I idemo sada opet ispočetka. I sad ponovno razgovaramo o tome kako se razgovara s Mjesnim odborom, vatrogascima, još fali samo Savjet mladih odmah imate kompletnu kompetentnu ekipu za razgovor o nečem što je strateški projekt.  

- Molim, apeliram, dajte kad se o tome razgovara, razgovarajte s ljudima koji o tome imaju što reći. Takva široka rasprava oko stvari koje su stručne ne izrodi uvijek dobrim plodom, mišljenja je Lipšinić. 

Gradonačelnica Bošnjak naglasila je kako od prvog dana radi po principu da mještane bilo kojeg MO treba uključiti u sve što se radi u njihovom mjestu.  

- Mislim da je ovdje baš bila greška što ti mještani a ni Vatrogasna zajednica Grada Ozlja nisu bili upoznati. Mislim da mještane treba pitati a ne dovesti ih pred gotov čin. Tako radimo i kod igrališta u Vivodini, tako sam rekla da ćemo raditi i kod Gornjeg Ozlja. Struka da, ali i mještani. Tako ću raditi i u buduće, poručila je.  

Izdvojeno


Reci što misliš!