ŽUPANIJA / OZALJ

SOCIJALNI PROGRAM

Završen projekt "Aktiviraj se u mirovini" GDCK Ozalj: U dvogodišnjem razdoblju aktivirao više od 270 umirovljenika iz grada Ozlja i okolnih općina

Završen projekt

U sklopu projekta objavljen je stručni rad u specijaliziranom časopisu za javni i neprofitni sektor TIM4PIN, kojim su se analizirani i utvrdili ishodi njegove provedbe

U Ozlju je krajem ovog tjedan održana završena konferenacija projekta "Aktiviraj se u mirovini" koji se provodio u organizaciji GD Crveni Križ Ozalj, LAG Vallis Colapis, Matice umirovljenika Ozalj te TaeKwonDo Klub Ozalj. Projekt vrijednosti 1,9 milijuna kuna financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. 

Cilj mu je bio trajno ojačati organizacijske kapacitete i ljudske potencijale OCD-ova koji sudjeluju u projektu kroz sprječavanje socijalne isključenosti umirovljenika te doprinijeti poboljšanju njihove kvalitete života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U dvogodišnjem razdoblju aktivirao je više od 270 umirovljenika s područja grada Ozlja te općina Ribnik, Žakanja i Kamanja koji su sudjelovali u brojnim radionicama, predavanjima i aktivnostima. 

Inače, u sklopu projekta objavljen je stručni rad u specijaliziranom časopisu za javni i neprofitni sektor TIM4PIN, kojim su se analizirani i utvrdili ishodi njegove provedbe.  Ishodi su se analizirali u dvije komponente, jačanje potencijala lokalnih OCD-ova u području aktivnog starenja i povećanje socijalne tj. društvene uključenosti umirovljenika.

GDCK Ozalj i njegovi partneri su provođenjem projektnih aktivnosti stvorili društvenu osnovu suradnje koja je uz angažiranje dodatnih volontera i zaposlenika poprimila potpuno novi društveni značaj, navodi se između ostalog u stručnom radu. 

Završnu konferenciju posjetila je i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar koja je zahvalila na angažmanu u organizaciji brojnih aktivnosti u kojima su se članovi starije populacije mogli uključiti i sudjelovati.

Čestitke Crvenom križu Ozalj i partnerima na ovom hvalevrijednom projektu kojim su umirovljenici kroz dvije godine dobili mogućnost sudjelovati na raznim aktivnostima, baviti se sportom, putovati, ali i učiti mlade na raznim radionicama, iskazala je i gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!