ŽUPANIJA / OZALJ

SPORAZUMNA OBNOVA

Sanacija mosta u Ozlju napreduje prema planu - radovi se preselili na drugu stranu kolničke trake, a sve bi trebalo biti gotovo do ljeta

Sanacija mosta u Ozlju napreduje prema planu - radovi se preselili na drugu stranu kolničke trake, a sve bi trebalo biti gotovo do ljeta
ŽUC Karlovac

Iz ŽUC-a za KAportal već su komunicirali kako je inicijativa za sklapanje sporazuma s HC, koja najvećim dijelom financira investiciju, došla upravo iz strane Grada i njih samih

Radovi na mostu Ozalj nastavljaju se prema predviđenom rasporedu na nizvodnoj strani kolnika, a u tijeku je uklanjanje kolničke konstrukcije i dijelova pješačke staze, izvijestili su iz Županijske uprave za ceste Karlovac.

Inače, sanacija mosta investicija je koja je rezultat sporazuma između Grada Ozlja, ŽUC-a Karlovac i Hrvatskih cesta d.o.o., kojim su se upravo HC obvezale sufinancirati njegovu obnovu s obzirom da je most od izrazite važnosti za promet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, dođe li do zatvaranja državne ceste D228, promet s državne ceste prelijeva se upravo na županijsku u smjeru Zajačkog sela, Podbrežja i dalje prema Zorkovcu ili Krašiću.

To je i bio slučaj u zadnjih nekoliko godina prilikom obnove i izgradnje mosta u Gornjem Pokupju, a iz ŽUC-a za KAportal komunicirali su već kako je inicijativa za sklapanje sporazuma s HC-om došla upravo iz strane Grada Ozlja i njih samih. 

Ukupna vrijednost investicije iznosi 3.457.662,50 kuna, a sporazumne strane financijski participiraju u radovima na sanaciji mosta, i to Hrvatske ceste d.o.o. u iznosu od 1.996.000 kuna, Županijska uprava za ceste 1.161.662,50 kuna te Grad Ozalj 300 tisuća kuna.

Ugovor za izvođenje radova sanacije potpisan je sa tvrtkom Hidrostres d.o.o. iz Zagreba, radovi su započeli 25. listopada, a planirani završetak je do 21. lipnja 2023. godine.

Projekt sanacije mosta obuhvaća zahvat sanacije kolnika i pješačke staze, slivnjaka, izvedbe hidroizolacije, ograda, čišćenja raslinja te sanaciju elemenata podgleda konstrukcije rasponskog sklopa i elemenata donjeg ustroja. 

Promet se pod privremenom regulacijom odvija jednosmjerno na uzvodnom saniranom kolniku, a iz ŽUC-a apeliraju na vozače za strpljenje i razumijevanje do dovršetka radova.

Izdvojeno


Reci što misliš!