ŽUPANIJA / OZALJ

PROJEKT OD 7,2 MILIJUNA

Prelazak na jednosmjenski rad već duže vrijeme čeka OŠ Slava Raškaj! Konačno odobrena sredstva za dogradnju, evo kad bi mogli početi radovi

Prelazak na jednosmjenski rad već duže vrijeme čeka OŠ Slava Raškaj! Konačno odobrena sredstva za dogradnju, evo kad bi mogli početi radovi

Za početak iduće godine očekuje se raspisivanje natječaja i javne nabave pa i skori početak radova na gradnji dvodjelne školske dvorane i tri učionice.

Do lipnja 2026. godine sve bi škole u Karlovačkoj županiji trebale prijeći na jednosmjenski rad, a kako je na zadnjoj sjednici ustvrdila dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, intenzivno se radi na tome da se zadovolje standardi po novom pravilniku o kapacitetu u školama.

Među njima će biti i Osnovna škola Slava Raškaj Ozalj u kojem još uvijek niži razredi u razrednoj nastavi mijenjaju smjene dok je predmetna nastava u jednoj smjeni. Po riječima zamjenice Hajsan Dolinar, nakon dvije godine intenzivnog rada na ovom projektu i usaglašavanja potreba kako bi ova škola zadovoljila standarde po novom pravilniku i imala dva četvorna metra po učeniku u učionicama i 2,5 u specijaliziranim prostorima, ozaljska škola ima pravo na dogradnju tri učionice, knjižnice i školskesportske dvorane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prije mjesec dana smo dobili suglasnost na prijedlog projekta od 7,2 milijuna eura, od Ministarstva je odobreno 6 milijuna eura. Prošlog tjedna je pregledana dokumentacija i cijeli projekt zadovoljava uvjete i kriterije Nacionalnog plana za otpornost i oporavak očekujemo do kraja godine potpisivanje ugovora za projekt, kazala je zamjenica županice.

Dodala je da za početak iduće godine očekuju raspisivanje natječaja i javne nabave pa i skori početak radova na gradnji dvodjelne školske dvorane i tri učionice. 

- To je u Karlovačkoj županiji jedna od dvije škole koja radi u dvije smjene, i u Ogulinu je prijavljen projekt za dogradnju šest učionica i očekujemo rezultate i da nam Ministarstvo odobri i taj projekt. Rok je 6. mjesec 2026. godine kad bi sve škole u Karlovačkoj županiji trebale preći u jednu smjenu, rekla je Hajsan Dolinar.  

Izdvojeno


Reci što misliš!