ŽUPANIJA / OZALJ

PREVENTIVNI PROGRAM

Program "Poštujte naše znakove" u Osnovnoj školi Slava Raškaj Ozalj: Sudjelovalo 80-ak djece, sve im je bilo interesantno

Program
PU karlovačka

Sudjelovalo je 80-ak djece, polaznika prvih i drugih razreda kojima su podijeljeni i preventivni materijali namijenjeni sigurnosti djece u prometu.

U organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave karlovačke jučer su u Osnovnoj školi „Slava Raškaj“ Ozalj održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova  „Poštujte naše znakove“.

U policiji podsjećaju da je ovaj program ima cilj promicanja prometne kulture među najmlađom populacijom kao i podizanja razine sigurnosti djece u prometu.
 
Program je započeo predavanjem "Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“ koji je vodio policijski službenik Andrija Dražetić iz Službe prevencije Ravnateljstva policije. Zatim je izvedena edukativna predstava „Znakovi za najmanje“ u izvedbi partnera Kazališe „Smješko“. Djeci je sve bilo vrlo interesantno te su se aktivno uključivali.
 
Sudjelovalo je 80-ak djece, polaznika prvih i drugih razreda kojima su podijeljeni i preventivni materijali namijenjeni sigurnosti djece u prometu.
 
- Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova, 29. godinu zaredom provodi akciju „Poštujte naše znakove“ s ciljem zaštite djece u prometu. O važnosti ove akcije, koja se provodi kontinuirano, još od 1995. godine, govori podatak da se broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada znatno smanjio, kažu nam u policiji.
 
Budući da je ova akcija postala tradicionalnom, još jednom ukazuju na potreban oprez koji se ne očekuje samo od djece i vozača, već i od svakog sudionika u prometu.

Izdvojeno


Reci što misliš!