ŽUPANIJA / OZALJ

NAŠA MALA KLINIKA

Zaposlenici DZ Ozalj otkrivaju drugu stranu priče o izboru pomoćnika ravnatelja: Drugom kandidatu natječajna dokumentacija "nestala"?

Zaposlenici DZ Ozalj otkrivaju drugu stranu priče o izboru pomoćnika ravnatelja: Drugom kandidatu natječajna dokumentacija
Dom zdravlja Ozalj

Dio kolektiva Doma zdravlja nezadovoljan je ovim postupcima za koje kažu da su tek "kap u mutnom moru" u načinu upravljanja ustanovom.

Ne stišava se bura oko imenovanja pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Ozlja. Nakon jučerašnjeg odgovora ravnateljice ustanove i osnivača, Karlovačke županije, KAportalu se javila nekolicina djelatnika ozaljskog Doma, koji otkrivaju drugu stranu priče. Zbog specifičnosti situacije nisu htjeli imenom i prezimenom izlaziti u javnost ali žele ukazati, po njima, na niz čudnih radnji u samom postupku izbora pa i u samom upravljanju ustanovom.

Tako navode da se na natječaj za pomoćnika ravnatelja javio još jedan kandidat, liječničke struke, ali da je dio njegove dokumentacije "nestao". Navode i da je jedan od uvjeta u natječaju najmanje 5 godina rada u struci, a postavljaju pitanje zadovoljava li sadašnja v.d. ravnateljica i pomoćnica ravnatelja te uvjete, odnosno je li ikad radila u veterinarskoj struci obzirom da je doktor veterine po struci. Ukazuju i na neprovođenje postupka provjere kandidata, iako je u natječaju navedeno da će se isti provoditi.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je problematiziralo i Možemo! postavljajući pitanje kako je izgledao uopće postupak provjere kandidata i intervjua s kandidatom, s obzirom na činjenicu da je ravnateljica tražila pomoćnika sama sebi. Prozvana ravnateljica opravdala se da je postupak provelo peteročlano Povjerenstvo.

Dio kolektiva Doma zdravlja nezadovoljan je ovim postupcima za koje kažu da su tek "kap u mutnom moru" u načinu upravljanja ustanovom. Bez obzira na niz značajnih kapitalnih ulaganja zbog čega je ovaj Dom zdravlja dobio naziv "Mala poliklinika", upozoravaju na utjecaj politike u međusobnim obračunima na uštrb zdravstvene struke. 

Inače, o izboru i provođenju natječaja na web stranici Doma zdravlja Ozalj nema puno informacija. Vidljivo je tek da je natječaj objavljen 13. prosinca, bio je otvoren do 21. prosinca, 8. siječnja objavljena je obavijest o rezultatima. Odluke Upravnog vijeća koje je provodilo natječaj nisu javno dostupne.

U Upravnom vijeću ustanove, osnivač, Karlovačka županija ima svoja tri člana, to su Luka Šimunić koji obnaša funkciju predsjednika Upravnog vijeća, zatim Ines Jalševac Pećarić i Željko Juriša. Ispred Doma zdravlja, članovi su predsjednica Stručnog vijeća ustanove dr. med. Nevia Čudina te Tibor Kuzman predstavnik radnika.

Ponovimo da su se o ovom slučaju iz Karlovačke županije na upit KAportala vrlo šturo oglasili te iznijeli tek formalne podatke. Prozivke o stranačkom zbrinjavanju, s obzirom da je u tijeku proces pripajanja svih domova zdravlja u jedan, nisu demantirali niti osjećali potrebu da išta o tome trebaju reći. 

Izdvojeno


Reci što misliš!