ŽUPANIJA / OZALJ

ULAGANJA U ŠKOLSTVO

U svibnju počinju radovi na dogradnji ozaljske Osnovne škole "Slava Raškaj" i izgradnji dvodjelne sportske dvorane

U svibnju počinju radovi na dogradnji ozaljske Osnovne škole

Riječ je o projektu novčane vrijednosti 7,3 milijuna eura koji će osigurati rad u jednoj smjeni.

U svibnju je predviđen početak dogradnje Osnovne škole "Slava Raškaj" s izgradnjom dvodijelne školske sportske dvorane, što bi omogućilo jednosmjenski rad, a radovi bi trebali trajati godinu i pol, rečeno je u četvrtak u Ozlju kada je dožupanica Vesna Hajsan-Dolinar ravnateljici škole Gordani Basar uručila sporazum između Županije karlovačke i Grada Ozlja o sufinanciranju tog projekta ukupne vrijednosti 7,3 milijuna eura, za što je iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka osigurano ukupno šest milijuna eura.

"Naša škola ima ukupno 357 učenika, a u glavnoj zgradi 267 u 14 razrednih odjela. S obzirom da imamo osam klasičnih učionica i tri praktikuma, tri razredna odjela pohađaju drugu smjenu, pa se učenici od 1. do 4. razreda na tjednoj bazi izmjenjuju u smjenskom radu. Postojeća sportska dvorana je mala, nije niti jednodijelna. Po gabaritima ne zadovoljava uvjete, ali i po tome što na satu tjelesne i zdravstvene kulture u dvorani moraju biti po dva odjela. Posebno me veseli što je ova zgrada izgrađena 1974. godine nakon 50 godina dobila projekt dogradnje radi prelaska u jednosmjenski rad i s dvodijelnom školskom sportskom dvoranom", rekla je ravnateljica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dožupanica je napomenula da je jedan od ciljeva Županije unapređenje standarda predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova, a da je na ovom projektu radila intenzivno dvije godine. "Po broju učenika ovoj školi pripada jednodijelna školska sportska dvorana, ali je zbog njezinog obuhvata i broja stanovnika u Ozlju Županija zajedno s Gradom Ozljem projektirala dvodijelnu školsku sportsku dvoranu dimenzija 22 s 32 metra, odnosno borilište od 705 četvornih metara", navela je V. Hajsan-Dolinar.

Dodala je da je obuhvat ovog projekta 1.400 četvornih metara školske sportske dvorane s tribinama i pripadajućim sadržajima, šest stotina četvornih metara dogradnje triju učionica s knjižnicom, rekonstrukcija školske kuhinje s opremom, potpuna rekonstrukcija vanjskih igrališta s opremom, kao i oprema dvorane, i ova škola će biti prva energetski samoodrživa jer će se staviti fotonaponi na krov, "a oni bi trebali zadovoljavati potrebe za električnom energijom dvorane, kuhinje i škole u cijelosti".

"Osim što će služiti za potrebe nastave tjelesne i zdravstvene kulture i cijelog propisanog plana i programa rada škole, služit će i udrugama građana, vannastavne i vanškolske aktivnosti, cijelom Ozlju i širem području. Pred nama je sada savjetovanje, javna nabava", kazala je dožupanica.

Dodala je da preostaje Prvoj osnovnoj školi Ogulin osigurati uvjete za rad u jednoj smjeni. "Prijavili smo u tu svrhu projekt na suglasnost i čekamo otvorenje natječaja, kao i za osam preostalih školskih sportskih dvorana po našim općinama", rekla je V. Hajsan-Dolinar.

Gradonačelnica Lidija Bošnjak je kazala da se u ovo ulaganje Grad Ozalj uključio s više od sto tisuća eura radi izrade projektne dokumentacije i da treba urediti pristupni put izvođačima radova.

Izdvojeno


Reci što misliš!